Soruşturmada Veli Gümüş’ün rezidansta oturduğu belirlendi.
Beykoz Belediyesi’nde Baba Zula ve Manuş Baba konserleri döneminde patlayan olaylar sonrası başlatılan soruşturmanın detaylarına ulaşıldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "ihaleye fesat karıştırma" ile "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, üyelik ve yardım" suçlarından yürütülen soruşturmada kapsamında, ihalelere çağırılan 15 ana ve bunlara ait 60 alt şirketin beraber hareket ettikleri yapılan çalışmalarda ortaya çıkarılırken, bunların çoğunun adresinin aynı, kullandıkları araçların dahi birlikte olduğu tespit edildi.
Emniyet ekiplerinin yürüttüğü teknik çalışmalarda şüpheli şirket sahiplerinin ihalelere yönelik müdahaleleri "Beykoz Kahvecisi" adındaki Whatsapp grubundaki yazışmalara yansıdı.
Şirket sahiplerinin ihaleler için verilen teklifler hakkında bilgiler, tebligatlara göre birbirlerine danışmalarının yer aldığı yazışmalarda ayrıca ödemelerden verilen ücretlere kadar aralarındaki anlaşmalar üzerinden konuştukları yer aldı.
Yapılacak ihaleler öncesi birbirleriyle görüş alış verişlerinin yer aldığı yazışmalarda ayrıca bir firmadan belediye için alınan faturaların "patlaması" noktasında kötü olacağını, diğer kişinin ise yabancı kimseden bir şey almadıklarını, yaşanabilecek bir olumsuzlukta ise daha kötü sonuçların doğacağı noktasında kullandığı ifadeler kayda geçti.
Yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Beykoz Belediyesi Özel Kalem Müdürü Veli Gümüş'ün emniyetteki işlemlerinde yaptığı görev karşılığında 65 bin lira ücret aldığını beyan ettiği öğrenildi. Soruşturmada kapsamında yürütülen çalışmalarda ise Gümüş'ün yaklaşık 200 bin lira kira bedeli olan bir rezidansta kaldığı tespit edildi.

Soruşturmada tanık olarak dinlenen bir kişinin ise aydınlatma işinin bir firmaya verilmesi için Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in çalışanlara baskı yaptığını, direnenlerin ise yeri değiştirilerek ya da çıkartıldığını söylediği kaydedildi.
Bu arada soruşturmanın tamamlanmasının ardından hakkında gözaltı kararı verilen Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in, operasyon günü sabah saatlerinde yurt içi uçuşu olduğu için hazırlık yaptığını, adrese giden polis ekiplerini takım elbise ile karşıladığı görüldü.
Haber Merkezi