Beykoz halkına kim işgalci dedi?

  • 0
  • 8155
Beykoz halkına kim işgalci dedi?
Beykoz halkına kim işgalci dedi?
Beykoz halkına kim işgalci dedi?

Beykoz’un tapu sorunu çözüm sürecine girdikten sonra “bu işi biz çözeriz. İktidarın amacı sizi buradan sürmektir. Beykoz’u peşkeş çekecekler.

2-B sürgün yasasıdır” söylemleriyle Beykozlunun kafasını karıştırmaya çalışan CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne verdiği dilekçe de hak sahiplerini işgalci olarak nitelendirildiği ortaya çıktı.

Dost Beykoz’da, yer almasıyla büyük bir infiale yol açan “işte Beykoz’a İhanetin belgesi”başlıklı haberde 2003 yılında, Alaattin Köseler Başkanlığı’ndaki Belediye Meclisi’nin Beykoz’un nüfusunu 80 bine düşüren planları jet hızıyla nasıl onayladığı kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Onlarca yıldır devam eden, tapu, imar ve mülkiyet sorununda Beykozluları işgalci olarak gören ve bunu her ortamda dillendirerek yasal başvurulara dayanak olarak öne sürenCHP’nin 2011 yılında Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak iptalini sağladığı ve süreci 3 yıl sekteye uğrattığı iptal davası dilekçesini ele geçirdik.

Hak Sahipleri ne zaman işgalci oldu?

CHP Milletvekilleri TBMM’deki Grupları adına Grup Başkanvekilleri Hakkı Suha Okay ve Kemal Anadol’un açtığı iptal davasında hak sahibi vatandaşlara işgalci muamelesi yapılıyor. CHP dava dilekçesinde hak sahiplerini “ormanları tahrip ederek orman özelliğini yitirmesine yol açmışlardır” cümleleriyle suçlarken, “orman niteliğini kaybeden alanların, bu duruma kasıtlı eylemleriyle neden olan kişilere satılması yolunun açılması, bu yerleri fiilen kullananların (işgalcilerin) bu yerlerin yasal sahibi olabilmelerine olanak tanınması hukuk ve adalet ilkesiyle bağdaştırılamaz”   ifadelerine yer vermiş.

Ormanları Beykozlular katletmiş!

Dava dilekçesinin birçok yerinde Beykozluları işgalci olarak tanımlayan CHP’nin TBMM’deki grubu ormanları Beykozluların katlettiğini ifade ederek 2-B arazilerinin bu yüzden o işgalcilere satılmasına “hukuken uygun değildir” şeklinde tepki koydu.

CHP’nin başvurusuyla Anayasa Mahkemesi tarafından 12 Mayıs 2011’de verilen bu kararla 2-B yasasına ön hazırlık olan kadastro çalışmaları iptal edilmiş, daha önce yapılan kadastro çalışmalarının tapularda tescili yapıldığı ve yasa geriye işlemediği için süreç devam etmişti.

CHP Yönetimi bunca engelleme girişimlerine rağmen Beykozlu Hatice Köse’yi grup toplantısında kürsüye çıkarıp propaganda yapmıştı.

Haber Merkezi

Sarıgül Beykoz’da ne demek istedi?
Önceki Sarıgül Beykoz’da ne demek istedi?
Ümraniye'de bir araca silahlı saldırı düzenlendi
Sonraki Ümraniye'de bir araca silahlı saldırı düzenlendi
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz