Beykoz Dernekler Birliği STK olmak için adım attı

  • 0
  • 4457
Beykoz Dernekler Birliği STK olmak için adım attı
Beykoz Dernekler Birliği STK olmak için adım attı
Beykoz Dernekler Birliği STK olmak için adım attı
Beykoz Dernekler Birliği STK olmak için adım attı
Beykoz Dernekler Birliği STK olmak için adım attı
Beykoz Dernekler Birliği STK olmak için adım attı

Her hangi bir tüzel kişiliği olmadan, dernek temsilerinin gönüllü katılımıyla toplantılar yapan Beykoz Dernekler Birliği ilk kez sorunları gündemine aldı.

Dedeoğlu’ndaki Gonca Garden’de yapılan sabah kahvaltısında bir araya gelen Beykoz Dernekler Birliği, bölge sorunlarını masaya yatırdı.

Sağlık, eğitim, imar ve spor’a yönelik yaşanan tartışmaların değerlendirildiği toplantıda kısa süre önce değişen yönetim kademesi de ilk kez basının karşısına çıktı.

Toplantıda gündeme gelen, imar, sağlık, eğitim ve spora yönelik konulara muhataplarının çözüm üretmesi istenirken, dernekler birliğinin muhatabının bundan sonra Beykoz’un sorunları olduğuna vurgu yapıldı.

Beykoz Dernekler Birliği Dönem Başkanı aynı zamanda Artvinliler Derneği Başkanı Mehmet Uzun’un koordinesinde yürüyen toplantıya, Başkan Yardımcısı Erdal Uzuner,  Genel Sekreter Ali Kemal Kılıç ile 19 İl ve Bölge Dernek Başkanlarının yanı sıra basın mensupları hazır bulundu.

“Beykoz’da farkındalık yaratacağız”

Bundan böyle bölgenin sorunlarına yönelik Beykoz Dernekler Birliği olarak takipte olacaklarını ve kamuoyunu sürekli bilgilendireceklerini söyleyen Dönem Başkanı Mehmet Uzun, “Bizler sizler sayesinde, merkezi idarecileri göreve çağırıp, bakanlıklardan Beykoz için bu konular hakkında yatırım yapmasını sağlayacağız, farkındalık yaratacağız. Beykoz’u gelecek nesillere çok iyi hazırlayacağız. Bu konular bizim sıkıntılarımız olmaktan çıkacak. Gelecek nesillerin de sorunları olmayacak. Hedefimiz ve amacımız bu.” dedi.

Yurt konusu Beykoz’un kanayan yarası

Beykoz’da 5 tane üniversitenin olduğunu fakat bir tane resmi yurdun bulunmadığını söyleyen Mehmet Uzun, “Beykoz’a gelen öğrenciler, Beykoz’a külfet getiriyor. Trafik sorununu ve kira fiyatlarını artırıyor. Biz bu öğrenciler için ilçede yurt istiyoruz. 30 bin öğrenci Beykoz’da kaldığı takdirde esnafımızın güçlenmesini ve işsizliğin düşürülmesini hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Beykoz’a Alzheimer hastanesi yapılsın”

Beykoz’un sağlık sorunlarına da değinen Uzun, “Beykoz’daki devlet hastanesi Beykozluya yeterli hizmeti vermiyor. Beykozlular Ümraniye’ye ve Çapa Tıp Fakültesi’ne gitmek zorunda kalıyor. Bu da Beykozluya maddi bir külfet getirerek zaman kaybettiriyor. Beykoz’da bir alzheimer hastanesi yapılması içinde teşvik ve katkı sağlayacağız.” diye konuştu.

“Ankara’nın Beykoz’dan haberi var”

Beykoz’a bir eğitim-araştırma hastanesi yapılması talebini 19 İl ve Bölge Dernek Başkanı’nın imzalı dilekçeleriyle ilettiklerini söyleyen Uzun, “Çalışmalarımız devam ediyor. Artık Ankara’nın bizlerden haberi var. Artık Beykozlu ne istiyor, biliyor. Beykoz’a gelen her vekile imar ve sağlık sorunu olduğu söyleniyor. Bu konuların takipçisi olacağız.” dedi.

“Beykoz Belediyesi’nin plan çalışması yapmasını bekliyoruz”

Beykoz’un imar sorunlarına yönelik görüşlerini ifade eden Başkan Yardımcısı Erdal Uzuner, “Beykoz Belediyesi Çavuşbaşı ve Görele’nin planlarını yaptı. Bakanlıkta onayladı. Diğer yerlerinde planlarını ve dönüşüm ile ilgili bir çalışma yapmasını bekliyoruz.” dedi.

Hastane yapımı için parsel önerisi

“Beykoz’da hastane yapılması için Türk-Alman Üniversitesindeki parselleri önerdik” diyen Uzuner, “Türk-Alman Üniversitesi’nde bir Tıp Fakültesi kurulursa bu da buranın hastanesi olur. Bu hastane Almanya-Türkiye arasında bir köprü olur, ticarete de katkı sağlar. Bu konuda gerekli yerlere dilekçemizi verdik fakat bir yıl oldu, olumlu ya da olumsuz bir cevap alamadık.” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

Beykoz’da köpeklerin saldırısında ağır yaralandı
Önceki Beykoz’da köpeklerin saldırısında ağır yaralandı
Kırmızı Beykoz
Sonraki Kırmızı Beykoz