Beykoz'da Yetkin Dijital Gençlik için eğitimler başladı

  • 0
  • 8575
Beykoz'da Yetkin Dijital Gençlik için eğitimler başladı
Beykoz'da Yetkin Dijital Gençlik için eğitimler başladı
Beykoz'da Yetkin Dijital Gençlik için eğitimler başladı
Beykoz'da Yetkin Dijital Gençlik için eğitimler başladı

Beykozlu çocuk ve gençlere dijital çağın gerektirdiği yetenek ve bilinci kazandıracak, yeni nesillerin üretken ve girişimci yönlerini geliştirecek,

 “Dijital Yetkinlikler ve Girişimcilik Merkezi” Projesi kapsamında öğretmenlere yönelik eğitim seminerleri başladı.

Beykoz Belediyesi ve Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) işbirliğiyle, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın hibe desteğiyle kurulan merkezde, 10-24 yaş arasındaki 450 çocuk ve genç dijital vatandaşlıktan medya-okuryazarlığına birçok konuda eğitim alacak.

Uzmanların eşlik ettiği eğitim çalışmalarıyla çocuk ve gençlere dijital dünyada güvenle var olma, etik kuralların uygun hareket etme kabiliyeti kazandıracak projeden öğretmenlerle birlikte aileler de yararlanacak.

Beykozlu çocuk ve gençlere dijital alanda nitelik getirecek projenin öğretmenlere yönelik ilk eğitim semineri “Beykoz Konakları Vakfı Ortaokulu”nda gerçekleşti.

Türk-Alman Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ayça Yılmaz Deniz tarafından verilen “Dijitalleşme ve Çalışma Hayatı” konulu semineri ilçedeki ortaokul ve liselerden farklı branşlarda öğretmenler izledi.     

Seminer kapsamında ilk olarak, projenin amacı, uygulama adımları ve kazanımlarını anlatan tanıtım filmi gösterildi.  

Dr. Öğretim Üyesi Yılmaz: “Dijitalleşme 21. Yüzyılın Kırılma Noktasıdır”

Konuşmasında iş yaşamında dijitalleşmenin avantaj ve dezavantajlarına değinen Dr. Öğretim Üyesi Ayça Yılmaz Deniz, metin, ses ve görüntünün bilgisayarlar vasıtasıyla işlenerek sayısallaştırılması anlamına gelen   dijitalleşmenin 21. yüzyılın kırılma noktası olduğunu söyledi.

Dijitalleşmenin toplumu ve bireyi dönüştüren sonuçlara yol açtığının altını çizen Öğretim Üyesi Ayça Yılmaz, iş yaşamına ve eğitim dünyasına hız getiren uygulamaların çalışanlar ve öğretmenler üzerinde özel hayata müdahale ve stres faktörleriyle gözlemlendiğini ifade etti.

Ayça Yılmaz seminerinde, iş-yaşam dengesini kurmaya yönelik Avrupa ülkelerinde yapılan yasal düzenlemeler ve atılan adımlardan örnekler de verdi.

Öğrenci Eğitimleri Yakında Başlıyor

“Dijital Yetkinlikler ve Girişimcilik Merkezi” Projesi kapsamında, okullardaki uygun yaş grupları arasından belirlenen, dezavantajlı ve yetenekli öğrencilere yönelik eğitimler de çok yakında başlayacak. 

Soğuksu Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi ve dijital platformda öğrencilere verilecek eğitimler ise, “Dijital Vatandaşlık” ile “Bilgi Okuryazarlığı ve Dijital Okuryazarlık, “Olumlu Medya Okuryazarlığı”, “Temel Bilişim Teknoloji Araçları ve Dijital Bilgi Paylaşımı,” “Bulut Sistemleri ve Dijital Ortamda İşbirlikçi Çalışma Yöntemleri” ile “Dijital Araçlar Eğitimi” konu başlıklarından oluşacak.

TAÜ’yü Ziyaret Edecekler

Yüz yüze ve çevrimiçi eğitimleri başarıyla tamamlayan gençlere katılım belgesi verilecek ve Türk-Alman Üniversitesi Yaratıcı Medya Labaratuvarı (YAMEDLAB)’a inceleme gezisi düzenlenecek. 

Haber Merkezi

Beykoz'da silahlarla birbirlerini kovaladılar... 2 yaralı
Önceki Beykoz'da silahlarla birbirlerini kovaladılar... 2 yaralı
Parkinson hastaları Beykoz'da buluştu
Sonraki Parkinson hastaları Beykoz'da buluştu