Beykoz’da Suriye’ye 10 tır dolusu un gidecek

  • 0
  • 7631
Beykoz’da Suriye’ye 10 tır dolusu un gidecek
Beykoz’da Suriye’ye 10 tır dolusu un gidecek
Beykoz’da Suriye’ye 10 tır dolusu un gidecek
Beykoz’da Suriye’ye 10 tır dolusu un gidecek
Beykoz’da Suriye’ye 10 tır dolusu un gidecek
Beykoz’da Suriye’ye 10 tır dolusu un gidecek
Beykoz’da Suriye’ye 10 tır dolusu un gidecek
Beykoz’da Suriye’ye 10 tır dolusu un gidecek
Beykoz’da Suriye’ye 10 tır dolusu un gidecek
Beykoz’da Suriye’ye 10 tır dolusu un gidecek
Beykoz’da Suriye’ye 10 tır dolusu un gidecek

Beykoz Gönüllülerinin Suriye’nin İdlib kentine yapmış oldukları temasların konu edildiği program sonrası un kampanyası başlatıldı.

Beykoz Anadoluhisarı Sabancı Öğretmen Evi’nde düzenlenen programda, Beykoz Gönüllüleri temaslarını paylaşmak üzere Beykoz halkıyla bir araya geldi.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’da katıldığı programda, Suriye’ye yardım amaçlı un kampanyası başlatıldı. Kampanyanın açılışını 1 tır dolusu un sözü veren Beykoz Rizeliler Derneği Başkanı Mikail Akyıldız yaptı. Akyıldız, “Suriye yetimlerine Beykoz Rizeliler Derneği olarak 1 tur un sözü veriyorum” dedi.

Beykoz gönüllülerinin duygu düşünce ve izlenimlerini paylaştıkları toplantıda, bölgede yapılan temasları anlatan 7 dakikalık bir film yayınlandı.

Kan ve gözyaşı İslam coğrafyasında

İHH Beykoz Temsilcisi Uğur Yoleri konuşmasında, Dünyada kan ve gözyaşının aktığı bölgeler genelde İslam coğrafyaları olduğunu ifade ederek, “Doğu Türkistan, Suriye, Filistin, Yemen, Azerbaycan Çeçenistan ve Bosna.. İslam ülkelerinin zihnen ve fikren ayrı düştüğünü buradan anlıyoruz. Dünyaya jandarmalık yapanlar bu bölgelere zulüm ve gözyaşı götürdüler.” dedi.

Siyasi düşüncelerimiz farklı olabilir

“Osmanlı medeniyeti her gittiği yere ilk gittiğinde hak ve adaleti getirmiştir. Bizim üstümüze düşen zulme müsaade etmemektir. Zulmedenlerin karşısında olacağız, bir olacağız. Siyasi düşüncelerimiz farklı olabilir.” diye konuşan Yoleri, “Dünyada ezilen sadece Müslüman coğrafyası. Dünyada 400 milyon yetim var. Bu yetimlerin 3’te 2’si savaş bölgelerinde yetim kaldı. Biz bunların kaçına sahip çıkıyoruz? İHH, dünyada 200 bin yetime dolaylı yoldan, 100 bin yetime de direkt olarak hamilik yapıyor.” cümlelerine yer verdi.

Kamplarda 150 bin civarında insan yaşıyor

Programa katılan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İdlib bölgesindeki kamplarda 150 bin civarında insan yaşadığını, kurulan konteynır kamplarda güneş enerjisiyle ihtiyaçların giderildiğini söyledi.

Yıldırım, vakıf olarak bölgede dünyadaki en güzel kamplarını yaptıklarını ifade ederek, "Orada bir üniversite açtık, mezunlarını vermeye başladı. Bu üniversiteleri dünyanın her yerinde kurmaya gayret ediyoruz." dedi.

“En fazla su kaynağı Afrika’da var”

'Su Kuyusu Vakfı' adıyla bir vakfın kuruluş çalışmalarının yapıldığını açıklayan Yıldırım, dünyadaki bütün su rezervlerinin incelendiğini, en fazla su kaynağının ise Afrika'da olduğunu dile getirdi.

Yıldırım, su rezervlerinin bilimsel olarak incelendiğine dikkati çekerek, "Bizler istersek dünyada yapamayacağımız hiçbir şey yok. Akılla çözemeyeceğimiz bir konu yok, yeter ki çalışalım. İmkanlarımızı insanlığın geleceğine harcarsak, yeryüzünde daha güzel işler yaparız. Yetimlerin saçını okşamak, evrensel bir dildir. Dünyanın neresinde olursa olsun bir yetime elinizi uzatın hemen size başını uzatır." diye konuştu.

İlk işimiz çocukları kontrol etmek

Endonezya'da meydana gelen tsunami sonrasında bölgeyi kontrol altına aldıklarını hatırlatan Yıldırım, "Bir yere gittiğimizde ilk yaptığımız çocukları kontrol altına alırız. Çocukları topladık, hikayeler çok uzundur. Kaçırılmak istenene çocukları minibüslerden nasıl indirdik? Köylerde nasıl kavga ettik, Pakistan'da 7 yıl yargılandık. Yumruklaşmalar oldu. Küçük çocuklar 'bizi vermeyin' diye büyük çocukların arkasına sığındı." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Türkiye'de her ay 16 bin yetime baktıklarını, manevi eğitimleriyle birlikte psikologlardan da yardım aldıklarını söyledi.

"Doğu Türkistan'da insanlara ağlama hakkı bile vermiyorlar"

Dünyada en fazla zulüm gören topluluğun Doğu Türkistan olduğunu söyleyen Yıldırım, "Şu anda Doğu Türkistan kadar şiddetli zulüm gören yoktur. Arakan'daki zulmü erkekler ağlayarak anlatıyor. Arakan'daki adam çıkıyor. Çocuğuma, karıma böyle yaptılar diyor. Bunları ağlayarak anlatıyor. Arakan, ağlayan erkeklerin ülkesi haline geldi. Doğu Türkistan'da ağlama hakkı bile vermiyorlar." dedi.

Doğu Türkistan içim sessiz çığlık eylemi

Bülent Yıldırım, “önümüzdeki Cuma gecesi Türkiye'nin her tarafında 'sessiz çığlık' adıyla Doğu Türkistan yürüyüşü yapacağız. Slogan atmayacağız." şeklinde konuştu

Program sonunda, bölgeye giden iş insanları, Kader Gür, Mikail Akyıldız, Ramazan Demirörs, Hamit Derdiyok, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ve İHH Beykoz Şube Gönüllüsü Hayri Kuş, İHH genel Başkanı Bülnet Yıldırım ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Merkezi

Beykoz Amatörleri 14-15 Aralık 2019 maç programı
Önceki Beykoz Amatörleri 14-15 Aralık 2019 maç programı
Müslüm Gürses'in duyulmamış şarkıları Beykoz'da tanıtıldı
Sonraki Müslüm Gürses'in duyulmamış şarkıları Beykoz'da tanıtıldı
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz