Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Beykoz’da Ramazan Bayramı namazı saat 07.22 kılınacak

İstanbul’un gözde ilçelerinden olan Beykoz’da Ramazan ayı dolu dolu geçti. Beykoz’un tüm camilerinde teravih namazları huşu içinde kılındı.

İstanbul’un gözde ilçelerinden olan Beykoz’da Ramazan ayı dolu dolu geçti.

Beykoz, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş teravih namazı kıldırdığı ilçeler arasında yer alırken, Başkan Erbaş, Ortaçeşme Camii’nde kıldırdığı teravih namazı sonrası cemaatle sohbet etti.

nam kU80yodG4C

Yine Beykoz’da Ramazan ayı içerisinde deprem şehitleri için mevlidi şerif programları yapıldı. Hatim okunarak dualar edildi.

Beykoz Müftülüğü Ramazan Bayramı namazının saat 07.22’de kılınacağını açıkladı.

Beykoz Müftüsü Muhammed Likoğlu ise tüm müftülük personelinin ve Beykoz halkının Ramazan bayramını tebrik etti.

nam lgDR0qR7C9

Ramazan Bayram Namazı nasıl kılınır?

Ramazan Bayramı Namazı için: “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Ramazan Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama.”

Bayramı namaz iki rekât olup cemaatle kılınan bir namazdır. Niyet edildikten sonra imama uyularak şu şekilde kılınır:

1. Rekât

· İmam sesli, cemaat ise gizlice Allahuekber diyerek iftitah tekbiri alır ve eller göbek hizasında bağlanır.

· Gizlice Sübhaneke okunur.

· Daha sonra imamla birlikte ilave (zâit) tekbirlere geçilir.

· İmam Allahuekber dediğinde eller kulak hizasına kaldırılır ve yanlara salınır.

· İmam 2. tekbiri alır ve eller kaldırılır, yanlara bırakılır.

· İmamla birlikte üçüncü tekbir alınır ve bu defa eller bağlanır.

· İmam gizlice Euzü besmele çektikten sonra açıktan Fatiha ile zammı sure veya onun yerine geçecek miktarda ayet okur. Cemaat ise eller bağlı şekilde sessizce imamı dinler.

· İmam tekbir aldığında rükuya varılarak 3 defa “sübhâne rabbiye’l-azîm” denir. “Semiallahü limen hamideh” diyerek ruküdan kalkılır.

· Ardından iki kez peş peşe secdeye varılır ve 3 defa “sübhâne rabbiye’l-â’lâ” denir.

·  İkinci rekate kalkılır.

2. Rekât

· İmam; gizlice Besmele çeker, açıktan Fatiha ile zammı sure veya onun yerine geçecek miktarda ayet okur.

· Cemaat ise sessizce imamı dinler.

· Rükûya gitmeden önce imamın Allahuekber demesiyle tekbir alınır ve eller kulak hizasına kaldırılıp yanlara salınır.

· Aynı şekilde 2. tekbir alınır ve eller yanlara salınır.

· 3. tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

· Son olarak, 4. tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmadan rükûya gidilir.

· Rükû ve secdenin ardından oturulur, TahiyyatSalli-Barik ve Rabbenâ duaları okunur. Daha sonra “Esselamu aleyküm ve rahmetullah” denilerek önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

· Bundan sonra müezzinle beraber “Allāhüekber Allāhüekber lâ ilâhe illallāhü vallāhü ekber Allāhüekber ve lillâhi’l-hamd” diyerek 3 defa tekbir getirilir.

· Bu tekbirlerle birlikte imam-hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar. Hutbe bittikten sonra dua edilerek namaz tamamlanır.

Haber Merkezi