Beykoz’un tutuklu Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in Avukatı Çiğdem Kezer, müvekkilinin sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.
Köseler’in yaklaşık 4.5 aydır tutuklu olduğunu hatırlatan Kezer, “Beykoz’un seçilmiş Belediye Başkanı Sayın Mimar Alaattin Köseler hakkında, bugüne dek herhangi bir yargılamaya başlanmamış; mahkeme huzuruna çıkarılmamış ve suçu sabit görülmemiştir. Bilindiği üzere 2 Eylül’de yargılamaya başlanacaktır.” ifadelerini kullandı.
Kezer, “Anayasamız ve evrensel hukuk ilkeleri uyarınca her birey, suçu mahkeme kararıyla kesinleşinceye kadar masumiyet karinesinin koruması altındadır. Bu temel ilke, yalnızca bireysel hakların değil, aynı zamanda adil yargılanma hakkının da güvencesidir. Bu çerçevede, özellikle devam eden bir yargı süreci hakkında mesnetsiz iddialar ortaya atmak, karalama amaçlı yorumlar yapmak ve hakarete varan paylaşımlarda bulunmak; hem hukuka hem de ahlaki değerlere aykırıdır.” dedi.

Kamuoyunun maksatlı olarak yanıltılmaya çalışıldığı haberler ve sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili de konuşan Kezer, açıklamasını şöyle tamamladı:
Ne var ki son dönemde bazı yerel basın organlarında ve sosyal medya mecralarında, müvekkilim Sayın Alaattin Köseler’e yönelik gerçekle bağdaşmayan, küçük düşürücü, onur zedeleyici ve suç teşkil edebilecek nitelikte açıklamalar yapılmakta; kamuoyu maksatlı olarak yanıltılmaya çalışılmaktadır. Bu tür söylem ve yayınlar, yalnızca müvekkilimin değil, aynı zamanda ailesinin de onuruna, saygınlığına ve temel insan haklarına yönelik ciddi bir saldırı niteliği taşımaktadır. Tarafımızca, devam eden yargı süreciyle ilgili kamuoyu algısını çarpıtmaya çalışan, kasıtlı olarak karalama kampanyası yürüten kişi ve kurumlar hakkında, müvekkilimin ve ailesinin haklarını korumak amacıyla her türlü yasal yola başvurulacaktır. Bu konuda gereken hukuki girişimler, gecikmeksizin ve kararlılıkla hayata geçirilecektir.”
Haber Merkezi