Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Beykoz’da kulüp yapılanması paneli yapıldı

TÜFAD İstanbul Şubesi önderliğinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde “Kulüp Yapılanmasında 3 Unsur” başlıklı panel gerçekleştirildi.

TÜFAD İstanbul Şubesi önderliğinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde

Panelde kulüp yapılanmasında antrenörlerimizin görev ve sorumlulukları ile saha içi ve dışındaki yaşadıkları zorluklar panelistler tarafından ele alındı.

TÜFAD Başkan Vekili ve Beykoz'un tanınmış teknik adamlarından Doç. Dr. Mehmet Yorulmazlar'ın moderatörlüğünde gerçekleşen panele ilgi beklenenden az oldu.

Panelde İlk sözü Doç. Dr. Ali Kızılet aldı.

Kızılet, spor kulüplerinin üye sayılarının artması gerektiğini, erken özelleşme ile çocuklara zarar verildiğini belirtirken, spora katılım sayısı artarsa şampiyonluk zaten gelir diye konuştu.

tufadpane 2jXNiDg2Fs

TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür, ilgili bölgede kulübe ihtiyaç olup olmadığı, ihtiyaç varsa hangi branşlarda ihtiyaç olduğunu belirleyip ona göre kulüpler kurulmalı, tesisleşmenin önemli olduğunu belirtti.

Gazeteci-Televizyon Yorumcusu ve Beykoz Kanlıca Sakinlerinden olan Tunç Kayacı, basın ve yayın okulundan yada spor bilimleri fakültelerinden mezun olan gençlerin hemen yorumcu, yazar olmak istediğini ve bunun için sabırlı olunması gerektiğini, acele edilmemesi gerektiğini belirtti.

İşi her zaman ehline bırakmak gerektiğini söyleyen Kayacı, basın ve medyayı genelde reklamcılar yönettiği için spora katkının istenen düzeyde olmadığını söyledi.

tufadpane pWffJZnZyn

Beykoz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu Müdiresi Şevin Yelseli, özel eğitime gereksinim duyan çocukların özel eğitimde uzman olarak yetişmiş personele ihtiyacı vardır. Engellilerin beden eğitimi ve spor dersleriyle çocukların motorsal gelişimini sağlamaya çalışıyoruz. Özel eğitime ihtiyaç duyan bireyler için özellikle otizmli çocuklar için yaşam koçlarının yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Pınar, panelin misafirleri arasındaydı. Marmara’nın bu alanda çalışmaları olduğunu ve bu noktada çalışmalarının devamının geleceğini belirtti.

tufadpane ScfGKKS8G6

Galatasaraylı Eski Milli Futbolculardan ve Teknik Adamlardan olan Bülent Ünder, antrenörlük diplomadan ibaret değildir, aslında antrenörlük diplomayı aldıktan başlıyor. Daha çok öğrenmek, daha çok çalışmak gerektiğini belirtti. Sporcu ve antrenörlerin iletişiminin de çok önemli olduğunu belirtti.

tufadpane f4MQSrz9P3

Hakan Nergis, üniversitelerin spor bilimleri alanından mezun olan ya da hali hazırda öğrenci olanların istihdamı noktasında kulüplerde uzun dönemli stajyer modülü oluşturduk. Bu modül uzun dönemli olduğu için başarıya ulaşacaktır. Bütün detayları sizlere anlatabilecek maalesef vaktimiz yok. Hazırladığımız sistemin Türk sporuna katkı sunacağını biliyoruz, dedi.

Spor Servisi