Beykoz'da kayıtlı çiftçi sayısı 5 kat artarak 607 oldu

  • 0
  • 1898
Beykoz'da kayıtlı çiftçi sayısı 5 kat artarak 607 oldu
Beykoz'da kayıtlı çiftçi sayısı 5 kat artarak 607 oldu
Beykoz'da kayıtlı çiftçi sayısı 5 kat artarak 607 oldu
Beykoz'da kayıtlı çiftçi sayısı 5 kat artarak 607 oldu
Beykoz'da kayıtlı çiftçi sayısı 5 kat artarak 607 oldu

5 Yılda 5 Yıllık Hizmet düşüncesiyle hareket eden Beykoz Belediyesi'nin projeleriyle ilçede kayıtlı çiftçi sayısı 5 kat arttı.

İstanbul’un doğal meyve ve sebze bahçesi Beykoz, çiftçiye verilen destekler ve yatırımlarla kent tarımında atağa geçti.

"Alım Garantili Üretim Modeli", "Beykoz Köy Pazarı", "2 Milyon Ücretsiz Fide Desteği"nin hayata geçirildiği ilçede kayıtlı çiftçi sayısı da 5 katı arttı.

Beykoz Belediyesi’nin "5 Yılda 5 Yıllık Hizmet" parolasıyla ilçede kent tarımını ayağa kaldırmak ve ekonomiyi canlandırmak üzere attığı stratejik adımlar tarlaya bereket, sayısal verilere de artı değer olarak yansıdı.

Beykoz’un tarım potansiyelini artırmak üzere ilk iş olarak ilçede yoğun bir saha tarama çalışması  yürütüldü. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleriyle birlikte tek tek çiftçilerin ayağına giden Beykoz Belediyesi, üreticileri Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ye teşvik etti.

Saha çalışmaları ve verilen destekler neticesinde 2019 yılında 130 olan toplam kayıtlı çiftçi sayısı 607’ye çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ülke genelinde tarımsal kalkınma için geliştirdiği "Alım Garantili Tarım Modeli" de İstanbul’da ilk olarak Beykoz’da uygulandı.

"Alım Garantili Tarım Modeli" kapsamında 46 üreticiyle sözleşme imzalandı. 409 ton meyve sebze, 20 bin litre süt, 148 bin yumurta ve süt alımı yapılarak, satın alınan ürünler ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Sözleşmeli tarımla çiftçilerin alın teri tarlada değer kazanırken, tüketiciler kaliteli ve sağlıklı ürünlere kavuştu.

Çiftçinin üretim maliyetlerini azaltan "2 Milyon Ücretsiz Fide Desteği" ilçede tarıma can suyu oldu.

İlçenin geleceği ve kent tarımına tarıma bereket getiren ideler, Beykoz Belediyesi’nin kent tarımı yatırımları arasında stratejik bir yere sahip olan “Tohum ve Fide Üretim Serası”nda yetiştiriliyor.  

Tarımsal üretim en büyük harcama kalemini oluşturan tohum ve fide maliyetini azaltmak amacıyla kurulan serayla kent tarımında verim, çiftçinin ise kazancı artıyor.

Doğal ve organik tarım bahçelerine ev sahipliği yapan ilçede köy ürünlerinin aracısız, taze ve güvenilir olarak satışa sunulduğu “Beykoz Köy Pazarı”nı kuruldu.

Kent tarımında model olan pazarda, ilçede yetiştirilen birbirinden taze ürünler haftanın 7 günü doğal ve sağlıklı gıdaya önem veren tüketicilerle buluşuyor.    

Cumhuriyetköy’de hizmet veren pazarda "Beykoz" markalı mevsimlik sebzeler, süt ve süt ürünleri, yumurta, ekmek gibi sağlıklı sofraların vazgeçilmezi temel gıda ürünleri yer alıyor.

İlçede üniversite öğrencileri ve araştırmacıların topraksız tarım çalışmaları yapabileceği  “Topraksız Tarım Ar-Ge Uygulamaları Serası” da faaliyet gösteriyor.

Beykoz Üniversitesi işbirliğiyle kurulan serada hem güncel teknolojilerle 4 mevsim üretim yapılıyor hem de öğrenciler araştırma geliştirme yapıyor.

Haber Merkezi

Beykoz'da tehlikeli denizanası istilası
Önceki Beykoz'da tehlikeli denizanası istilası
Doğa Koleji Beykoz’da çocuk şenliği düzenliyor
Sonraki Doğa Koleji Beykoz’da çocuk şenliği düzenliyor
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz