Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Beykoz’da kaldırımlar yayaların değil motosikletlerin

Beykoz’un işlek caddelerindeki kaldırımları motosikletlerin işgali durmak bilmiyor. Yayaların kullanım hakkı olan kaldırımları kullanan motosikletler bazen vatandaşlara korna bile çalıyor.

Beykoz'un işlek caddelerindeki kaldırımları motosikletlerin işgali durmak bilmiyor. Yayaların kullanım

Karayolları Trafik Kanunu'na göre kaldırımları kullanmaları ve park etmeleri yasak olan motosikletler, yolu uzatmamak için yayaların kullanım hakkı olan kaldırımları kullanırken korna çalarak yol istemekten ve zaman zaman yayalarla münakaşa etmekten de çekinmiyor.

Beykoz'un en işlek mahallesi Kavacık'taki hizmet sektörüne ait çok sayıdaki kafe ve restoranlara ait kuryeler, yayaların kullanım hakkı olan kaldırımlara park etmekten geri durmuyor.

Uzun süredir devam eden bu kural dışı hareketlere karşı emniyetin ve Beykoz Belediyesi'nin herhangi bir önlem almadığı görülürken, Dost Beykoz kameraları Kavacık Mahallesi'ndeki motosikletlerin kural dışı hareket ve parklanmalarını görüntüledi.

Motosiklet sürücülerinin "trafik güvenliği ve düzenli ile ilgili olan yönetmelikte gösterilen diğer kurallara uymamak", "saygısızca araç kullanmak" ve "motosikleti/motorlu bisikleti yayalara ayrılmış yerlerde sürmek" kurallarına muhalefet eden sürücülerin hareketlerinden bölge halkı rahatsızlık duyuyor.

2024 yılı Trafik Cezalarına göre, hatalı park etmenin 691 lira, motosiklette kask kullanmamanın 691 lira, trafik güvenliği ve düzenli ile ilgili olan yönetmelikte gösterilen diğer kurallara uymamanın 690 lira, saygısızca araç kullanmanın 690 lira, motosikleti/motorlu bisikleti yayalara ayrılmış yerlerde sürmenin 1506 lira cezası buluyor.

moto33 9hKPOqMnl5

Motosiklet sürücülerinin kaldırımları aktif olarak kullanması yayaların can güvenliğini tehlikeye atıyor.

Şehrin en büyük sorunlarından olan trafikte sürücülerin yaptığı kural ihlalleri, yaya güvenliğini de tehlikeye düşürüyor. Yayalara öncelik vermeyen sürücüler kazalara davetiye çıkarıyor.

moto22 lV2yVMdgjW

Haber Merkezi