Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Beykoz’da İBB üzerinden orman talanına suçüstü

Sabahın erken saatlerinde İBB logolu kamyonetle Beykoz İncirköy Mahallesi’ne gelen kişiler bölgeyi ayağa kaldırdı.

Sabahın erken saatlerinde İBB logolu kamyonetle Beykoz İncirköy Mahallesi’ne gelen

İndikleri kamyonetten, planlarda eylemli orman olarak gözüken alana girip ağaçları kesmeye başlayan kişiler bölge halkının tepkisiyle karşılaşınca işler karıştı. Vatandaşların ihbarı üzerine hemen devreye giren İncirköy Mahalle Muhtarı Alaettin Kartal, gerekli birimlerle iletişime geçerek duruma el koydu.

Olay yerine gelen polis ekipleri, ilgili kişilerin kesim izni olup olmadığını sordu. Bunun üzerine yine ihbar üzerine bölgeye gelen orman memurları tutanak tutarak, ormanı talan eden kişilerin iki motoruna el koydu.

Sabah saat 8.30 sularında Beykoz İncirköy Mahallesi’ne gelen insanların İBB logolu bir kamyonetle gelmiş olmaları tartışmaları da beraberinde getirirken, orman kesimini İBB’nin yaptığı algısı oluşturulmaya çalışıldığı ifade edildi.

foto 2 gM5RVXMaE7

Yine, daha sonra ormanda kesim yapan işçileri yönlendirdiği anlaşılan bir kişinin de önünde Üsküdar Belediyesi’nin logosu bulunan bir binek araçla bölgeye geldiği görüldü.

Her iki araç içinde bulunan kişiler araçlardan inmeden kısa süreli bir görüşme yaptı. Görüşmede kesim yapılacak alanın işçilere söylendiği tahmin edilirken, daha sonra İBB logolu kamyonetin içindeki insanlar kamyonetten gerekli alet edevatı alarak ormanın yolunu tuttu.

Ağaç kesimi yapılan motor seslerini duyan vatandaşlar duruma tepki gösterirken, mahalle muhtarına bilgi verildi. Olay yerine gelen İncirköy Mahalle Muhtarı Alaettin Kartal, İBB logolu araç ve tek tip kıyafet giyen işçileri görünce kesimin İBB tarafından yapıldığını düşündü. Kısa süre sonra durumun öyle olmadığını anlayan Muhtar Kartal konuyu polise bildirerek, Osman Müdürlüğünden durumun vahametine yönelik bilgi talebinde bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri ilk etapta kendiişleri olmadığını söyleseler de olayın CİMER’e bildirildiğinin söylenmesi üzerine, çalışanların kesim izni olup olmadığı soruldu. Kişilerin izinleri olmadığının ortaya çıkması sonucu, Muhtar Kartal’ın Osman Müdürlüğü’nden bilgi talebinde bulunması üzerine bölgeye gelen orman memurları tarafından yasal işlem yapıldı.

foto 1 EOmZqXumgb

Mahalle Muhtarı Alaettin Kartal, işçilerin ormandan çıkarılıp alandan uzaklaşmasının ardından olay yerine gelen ve adının Güven Yıldız olduğu anlaşılan bir kişi ile kısa süreli bir görüşme yaptı.

Olayın ortaya çıkması ve tartışmaların alanının genişlemesi üzerine ilgili kişiler kamyonetin önündeki İBB logolarını sökmeye çalıştı. Kamyonetin, İBB’nin taşeron işi verdiği bir firmaya ait olduğu ve işçilerinde o firmada çalıştıkları belirtildi. Hafta sonu olduğu için orada kendilerine iş verildiği kaydedildi.

foto 3 090yD2Nn8S

Orman memurları ise işçilerin çalıştığı 6 motordan ikisine el koyarken, çalışan 7 kişiden birinin üzerinde işlem yapmaları dikkati çekti. İncirköy mahallesinde meydana gelen orman talanı Beykoz’da yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Beykoz’un ormanlarına çeşitli entrikalarla birileri el koymaya çalışıyor yorumları yapıldı.

Haber Merkezi