Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Beykoz Çavuşbaşı’nda Koronavirüs Mezarlığı’na tepki

İstanbul Valiliği, yaşanan olağanüstü durum nedeniyle İBB’den mezarlık yeri tahsis etmesini istedi. İBB’de Beykoz Çavuşbaşı’nda bir bölgeyi tahsis etti.

İstanbul Valiliği, yaşanan olağanüstü durum nedeniyle İBB'den mezarlık yeri tahsis

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs nedeniyle vefat edenlerin defin edilmesi için Çavuşbaşı Baklacı Mahallesi'nde bir bölgeyi mezarlık yeri olarak belirledi.

Bu durum bölge halkında tedirginliğe neden olurken, yerleşim yerine yakın bir bölge olduğu içinde tepkilere neden oldu.

corona mezar 1 IGQgP1AACl

Çavuşbaşı Baklacı Mahallesi Muhtarı Mustafa Yıldırım, bu alanın mezarlık olarak tahsis edilmesinin çok yanlış bir şey olduğunu ve yerleşim yerine yakın bir bölgenin tercih edilmesinin başka sorunlara yol açabileceğini söyledi.

corona mezar 5 kFrvlmNfy6

Öte yandan Muhtar Yıldırım, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç ve CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün kanalıyla İBB ile irtibat kurulduğunu ve bu definler için daha uzak bir bölgenin tercih edilmesi gerektiğinin ilgili makamlara iletildiğini kaydetti.

Yıldırım, "Anadolu Yakası'nda ölen hastalar için Baklacı Mahallesine mezarlık yapıldı. Ormanın içerisine yapıldı ve ağaçlar kesildi, kesiliyor. Bu bölge otobana çok yakın ayrıca Beykoz, Çekmeköy ve Ümraniye'nin birleştiği bir yer. Vatandaşımız bu mezarlığı burada istemiyor." dedi.

corona mezar 2 XV9tGc2fod

Çavuşbaşı ve Çekmeköy'un sınır noktasında tahsis edilen mezarlık yerine definlerin başladığı ve bugün 10-15 arası definin yapıldığı belirtilirken, yine yer açma işleminin devam ettiği bilgisi verildi.

corona mezar 6

Öte yandan defin işlemi sırasında kullanılan eldiven ve maskelerin ulu orta sağa sola atılması da başka bir tehlikeye yol açabileceği belirtilirken, kullanılan ekipmanların ortalıkta bırakıldığı görüldü.

corona mezar 7 oONcGmPyVh

corona mezar 8 GKVvF26UHi

Haber Merkezi

YORUMLAR

4 adet yorum var

  1. Herşey Çok Güzel Olacak EKO nerdesin. Tatildemisin. Gel şu işe el at. Ah ah nerden geldin başımıza. Cenazeleri gömmüşler eldivenler,maskeler yerlerde. Nasıl olucak böyle. İstanbul da başka yermi yok? Yerleşim yerinin dibine mezarlık yapılıyor. Ah ah basiretli yöneticiler işini bilen personeller aranıyor! Tabi varsa. Vesselam…

  2. kavacıkta işim olduğu için çavuşbaşına taşındım.kavacığa 4 -5 dakika uzaklıkta ve çekmeköy ümraniyeyede aynı şekilde kısa mesafede oturduğum semt köy değil istanbulun daha modern seyrek tarzda evlerin villaların olduğu bir muhit.33 yıllık bir istanbullu olarak istanbulda okadar ıssız yerleşim alanından uzak yerler varken bu virüslü hayatını kaybedenleri buraya gömenler vatan hainidir.neden vatan hainidir????? çünkü bu hayatını kaybedenler toplu gömülüyor aile mezarlığı yok demekki tehlike arz ediyor.böyle bir tehlikeyi yerleşim yerine gömen insan ben
    m ülkemde yetki görev verilmesini bırakın YAŞAMASIN! Ey Türk halkı artık uyanma zamanı biz halktan daha güçlü kimse yok bu pisliği yapanları topluma nasıl bir kafa yapısında olduğunu göstermemiz gerekli.

  3. Nisan 24 korana virüsü canımdan çok sevdıgın dedemi bizden aldı senı çok seviyorum dedem bizi yıktın yıktın cekmeköy çavuş başı dedeme sahip çık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Beykoz’da Kaymakamlık öncülüğünde “bizim mahalle güçlü toplum” projesinin planlama toplantısı
Sıradaki Haber Güçlü toplum projesi Beykoz’da masaya yatırıldı