Beykoz Belediye Başkanı ile 3 saat enine boyuna

  • 0
  • 14459
Beykoz Belediye Başkanı ile 3 saat enine boyuna
Beykoz Belediye Başkanı ile 3 saat enine boyuna
Beykoz Belediye Başkanı ile 3 saat enine boyuna
Beykoz Belediye Başkanı ile 3 saat enine boyuna
Beykoz Belediye Başkanı ile 3 saat enine boyuna
Beykoz Belediye Başkanı ile 3 saat enine boyuna
Beykoz Belediye Başkanı ile 3 saat enine boyuna
Beykoz Belediye Başkanı ile 3 saat enine boyuna
Beykoz Belediye Başkanı ile 3 saat enine boyuna
Beykoz Belediye Başkanı ile 3 saat enine boyuna

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, 31 Mart Seçimleri'nden sonra ilk kez Beykoz yerel basın temsilcileri ile sahur programında bir araya geldi.

31 Mart seçimlerinin ardından Ramazan ayı programlarını sokak iftarları ve sahur programlarıyla devam ettiren Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, bu kez sahurunu Beykoz Yerel Basın temsilcileri ile yaptı. Yaklaşık üç saat süren programda konuşan Aydın; “Beykoz halkı ile birlikte 5 yıllık yol haritası hazırlayacağız.” dedi.

Beytaş Teras Cafe’de Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen sahur programına Belediye Başkan Yardımcıları Bünyamin Korkmaz, Fatih Sağlam, Selami Keskin, Engin Köklü, Feruz Kutsal ve İletişim Koordinatörü Enes Buladı ile Beykoz’da görev yapan yerel basın temsilcileri katıldı.

Tercihimizi Manolya Demirören yönünde kullandık

Başkan yardımcılarının kendilerini tanıtmasının ardından geçen 1,5 aylık süreçte yapılan çalışmalar ve kurduğu kadro hakkında bilgi veren Başkan Aydın, şu açıklamaları yaptı; Seçim döneminde meclis üyeleri içerisinde başkan yardımcısı yapmayacağımızı ifade etmiştik. Buradaki şartlar ve koşullar ile yeni cumhurbaşkanlığı sistemine uygun olacağını düşünerek böyle bir karar almıştık. Seçim sonrası ekibimizi de bu doğrultuda oluşturduk. Siyasi Başkan Yardımcısı açığını AK Parti’nin İl ve İlçe düzeyinde teşkilatlarında uzun yıllar görev yapmış, genç dinamik Fatih Sağlam kardeşim ile çözmeyi düşündüm ve kadromuzu bu şekilde oluşturduk. Fakat daha sonra yapılan değerlendirmeler sonrası İstanbul genelinde henüz bu sistemin erken olduğu, meclis üyeleri arasından da en az bir başkan yardımcısı olmalı denilince biz de tercihimizi Manolya Demirören Tekin yönünde kullandık. Kendisine sosyal işleri verdik. Şuan Ramazan ayının yükü, sokak iftarlarının organizasyonu ve sponsorların ayarlanması görevlerini yürütüyor.

Engin Beye gel Beykoz’da beraber çalışalım dedim

Belediye Başkan Yardımcımız Engin Köklü Park Bahçeler, Fen İşleri, Destek Hizmetleri ve muhtarlıklar müdürlüğüne bakıyor. Engin bey niye Beykoz’da. Çünkü benim çalışma usulümü biliyor. Ben sadece işin yapılmasına bakmıyor zarafetine, estetik duruşuna da bakıyorum. Tanımadığım bir kişi ile uyum sağlayana kadar zaman kaybetmektense benim neler istediğimi, hangi konularda hassas olduğumu iyi bilen biri ile çalışmayı düşünerek Engin Beye gel beraber çalışalım dedim.

Beykoz’da AK Parti teşkilatın iki numaralı ismiydi

Ben AK Parti’nin adayı olarak teşkilatımız ile ilişkilerimizi her daim diri tutmalıyım. Biliyorsunuz bizim için İthal Başkan da deniliyordu. Fatih kardeşimin Beykoz’da yaşıyor olması, genç ve teşkilatlarda uzun dönem görev yapmış bir olması bizim tercih sebebimiz oldu. Ayrıca Beykoz’da AK Parti teşkilatın iki numaralı ismiydi. Meclis üyelerinden başkan yardımcısı yapmayacağım dediğimde teşkilat içerisinden Fatih Sağlam’ı yaparak o dengeyi kurmayı düşündüm. Yeni kuracağımız Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Tarım Müdürlüğü görevlerini yürütecek. Fatih kardeşimizden beklentimiz gençlik ve farklı spor dallarında güzel işler yapması.

Belediyede 7’inci Başkan Yardımcısı kesinlikle olmayacak

Benim düşüncem Beykoz Belediyesi’nde Cumhurbaşkanlığı sistemine uygun bir çalışma sistemi oluşturmaktı. Ama partimizin yetkili organları ile yapılan istişareler neticesinde zamanın henüz uygun olmadığı ve meclis üyeleri içerisinden de en az bir başkan yardımcısı yapılması yönünde oldu. Meclis üyelerimizin hepsi başkan yardımcılığı görevini yapabilecek bilgi ve donanıma sahiptir. Bu sebeple bir beklentinin oluşması da gayet normaldir. Biz de meclis üyeleri içerisinden tercihimizi Manolya Hanımdan yana kullandık. Beykoz Belediyesi’nde 7’inci Başkan Yardımcısı kesinlikle olmayacak. Bu kadar açık ve net söylüyorum. Yolumuza şuan ki mevcut 6 başkan yardımcısı ile yürüyeceğiz.

Beykoz’un menfaati için Binalı Yıldırım

İstanbul seçimleri malumunuz yenileniyor. Bu durum bizim motivasyonumuzu biraz daha arttırdı. İstanbul’da açık ve net Büyükşehir ile ilçe belediyesi aynı partili olmayınca çöp toplamanın dışında iş toplamanız zordur. Beykoz gibi geniş coğrafyası olan bir ilçede kendi bütçenizle sadece çöp toplayabilirsiniz. Yine aynı şekilde yetki alanının büyük kısmı Büyükşehir’de. Mesela Beykoz’u yakından ilgilendiren Boğaziçi İmar Müdürlüğü Büyükşehir’e bağlı. Farklı bir partiden olsa ne yapacaksınız. Seçim dönemi halkımıza vermiş olduğumuz sözler var, sunduğumuz projeler var. Uygulama anlamında Büyükşehir bizim için çok önemli. O yüzden Beykoz’un menfaati için 24 Haziran seçimlerinde inşallah Binalı Yıldırım’ın başkan seçilmesi gerekiyor.

Artık otomobil ve bisiklet yolu ortak kullanacak

İBB’den yolların bisiklet ile ortak kullanımı için izinlerimizi aldık. Şuna sahil yolu başta olmak üzere işaretler koyuluyor. Sizlerde görüyorsunuzdur. Bu yolda otomobiller 50 km hızı geçemez. Aksi takdirde kurallara uymamış olur. Bu işaretin olduğu yollarda otomobil, bisiklet ile ortak kullanım oluyor. İşaretin olduğu yolun tam ortasından otomobil gibi bisiklette gidebiliyor ve öncelik her zaman bisikletin oluyor. Bisiklet için ayrı bir yol yapılmıyor, otomobil ve bisiklet yolu ortak kullanıyor. Bunun uygulanabilirliği ilk zamanlar illa ki zor olacak. Zeytinburnu’nda bir yıl mücadele verdik ve şuan gayet iyi bir noktada. Beykoz’da da yavaş yavaş binmeye başladık. Seçimlerden sonra farkındalık günleri yapacağız ve Beykoz halkının katılımını her geçen gün arttıracağız. Bisiklet kullanımını süreç içerisinde yaygınlaştıracağız.

Günde ortalama bin kişi ile görüşüp 17-18 saat çalıştım

Seçim ertesi daha mazbatayı elime almadan Beykoz’un mahalle ve köylerini birkaç kez dolaştım. Mazbatayı aldıktan sonra Ramazan ayına kadar sabah 09 öğlen 12 arası vatandaşlarımızı Belediyemizde ağırladık tebrikleri kabul ettik. Ramazan ayına kadar günde ortalama bin kişi öğlene kadar belediyemizde misafir oldu. Sağolsunlar bizleri yalnız bırakmadılar. Sonrasında öğlen cenazelere katıldım, akşam 17-18’e kadar da o mahallede dolaştım halkımızla bir araya geldim. O saatten sonra da gece 24’e kadar başkan yardımcısı ve müdürlerden birifingler aldım. Bu geçen bir ay içerisinde günde ortalama 17-18 saat çalıştım. Ramazan ay ile birlikte bir ayı geçkin zamanımız hemen hemen bu tempoda geçti.

Beykoz halkının hazırladığı bir yol haritası olacak

Başarılı olmak için 5 yıllık yol haritanızı ortaya koymak zorundasınız. Beykoz’da yaşayan 246 bin vatandaşımız için bir stratejik plan çalışması hazırlıyoruz. Bu konuda profesyonel destek de alarak mecliste olan olmayan siyasi partiler, STK’lar, kanaat önderleri, muhtarlar, spor kulüpleri vs. her kesim ile görüşerek ve duyurarak beklentilere göre önümüzdeki 5 aylık süreçte tamamlamış olacağız. Çok ciddi çalışmalar yaparak Beykoz halkının hazırladığı bir yol haritası olacak.

Gayri resmi başkan danışmanımız yok

Önceki dönem olduğu gibi gayri resmi Başkan Danışmanı ünvanı ile kimseyi çalıştırmıyoruz. Şuan çalıştırmayı da düşünmüyoruz. Tabiki dönem dönem belli konularda birçok kişi ve kuruma danışacağım ama şuan gayri resmi başkan danışmanımız yok. Önceki dönem cenaze v.s gibi konulardaki görevleri mevcut personelimiz ile yapacağız. Sadece Başkan Yardımcısı kadrosu olan Mahmut Gülbasar kardeşimiz resmiyet gereği özel kalem kadrosundan başkan danışmanı görünüyor.

Beykoz’a iki merkezi bölge inşaa edeceğiz

Beykoz’a iki merkezi bölge inşaa edeceğiz. Birincisi Beykoz’un İstanbul’a açılan kapısı Kavacık ve Rüzgarlıbahçe bölgesi. Diğeri de sahil bandı. Mahalle merkezleri olduğu gibi Beykoz’un da merkezi dediğimiz yerlerin olması gerekiyor. Seçim beyannamemizde Kavacık’da bir hizmet binası yapacağımızı söylemiştik. Ya yeni bir yer yapacağız yada uygun olan yeri kullanacağız Kavacık OPET’in orda kat karşılığı verilen ihtilaflı bir bina var. Bu ihtilafın giderilmesi belediye ve inşaat firması ile bakanlık düzeyinde çalışmalar sürüyor. Sulh yoluyla çözülmesi için uğraşıyoruz. Mahkeme süreci de devam ediyor. Neticede burada ya mahkeme yoluyla ya da aramızda bir anlaşma olacak. Bu binada belediyenin bazı birimlerinin yer alacağız hizmet binası yapacağız. Bir diğer bölgemiz de Şişecam Fabrikası’nın oradan Beykoz Merkez’e kadar olacak. Bütün bu bölge yeniden ele alınıp meclis binamız ve vatandaşımız alışkanlık gereği geldiğinde bütün işlerini çözeceği bir bina ile Beykoz halkının beklentileri de dikkate alarak kültür sanat merkezleri, kütüphane, sanat galerileri ile ilgili çalışma yürüteceğiz. Buralarda belediye binamızın bir kısmı hariç kaymakamlık, adliye gibi binalarımız çürük. Bu binaların yenilenmesi ne kadar mantıklı. Bu bölgede deniz ile birleştirilmiş meydanlarımız olsa, 24 saat açık mekanlarımız olsa güzel olmaz mı. Beykoz’un köylerinde tarım konusunda da çalışmalar yürütmek için müdürlük kurduk. Organik ürünler için Satış Noktaları oluşturacağız.

Camilerimiz hem sağlıklı hem ücretsiz

Beykoz’da şuan 34 cami derneğinde tuvaletler ücretsiz ve artık çok temiz. Bu sayısı her geçen gün artıryoruz. Vatandaşımız özellikle de emeklilerimiz günde 3-4 defa tuvalete gitmeye kalksa ve her seferinde 1 lira verse bu ciddi külfet. Bu konuda hem sağlıklı ortam sağlıyoruz hem de ücretsiz hizmet veriyoruz.

Basit tadilat ruhsatı ile sorunları çözmeye çalışacağız

Beykoz’da şuan kaçak inşaatı durdurduk. Hiçbir şekilde izin vermiyoruz. İllaki yapanlar oluyor ama bu konuda en güzel ve kesin çözüm bir an önce imar planlarını yaparak yürürlüğe girmesini sağlamak. Biz bir şekilde planları yapacağız ama o süreçte Yapı Kayıt Belgesi alan vatandaşlarımız için bakanlığımız da bir çalışma yapacak. Vatandaşımız mevcut yapıyı büyütmeden belediyeden alacağı basit tadilat ruhsatı ile sorunları çözmeye çalışacağız.

Beykoz’u sürekli anılan bir yer yapmak istiyoruz

Belediye önündeki gemi ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Sökülmesi ve batırılması konusunda görüşmeler yapıyoruz. Bakanlığın izin verdiği alanlarda gerekli temizlik yapıldıktan sonra batırma işlemi yapılabilir. Turistlik amaçlı ve balıkların yumurtlaması açısından da güzel olur. Uygun yerler şuan bakılıyor. Baston festivalinden bal, kiraz, ıhlamur vs festivaline her hafta çeşitli konularda Beykoz’u sürekli anılan bir yer yapmak istiyoruz.

Sahur vaktine kadar yaklaşık üç saat süren program çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

Haber Merkezi

Herkeste bir istikbal endişesi var... Fakat!
Önceki Herkeste bir istikbal endişesi var... Fakat!
Beykoz Riva'daki film platosunda yangın çıktı
Sonraki Beykoz Riva'daki film platosunda yangın çıktı