Başkan Çelikbilek, Beykoz basınıyla bir araya geldi

  • 2
  • 7883
Başkan Çelikbilek, Beykoz basınıyla bir araya geldi
Başkan Çelikbilek, Beykoz basınıyla bir araya geldi
Başkan Çelikbilek, Beykoz basınıyla bir araya geldi

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, ilçenin yerel basınıyla bir araya geldi.

Beykoz Belediyesi toplantı salonunda yapılan toplantıya ilçe basını yoğun ilgi gösterdi. Başan Yardımcıları Salih Elmas, Salim Öztürk, Mahmut Gülbasar, Tacettin Aksu ve Yakup Özbek eşlik ederken Dost Beykoz’u ise İmtiyaz Sahibi Kader Gür, Yazıişleri Müdürü Sinan Kavrak, Genel Yayın Yönetmeni Ömer Kasap, Halkla İlişkiler Müdürü Büşra Şen, Yayıın Koordinatörü Ekrem Tuncer ve Yazar Asım Özdemir temsil etti.

Yapılan birçok ve devam eden projelerden bahseden Çelikbilek, Beykozluların yakından ilgiyle merak ettiği Nikah Sarayı projesi için, “İçimde uktedir, mutlaka yapacağım’ ifadelerini kullandı.

-İmar Planları

Bizim dışımızda çevre ve şehircilik bakanlığını direk ilgilendiren bir yer yoktur. O da neden? SİT alanı olmasından kaynaklanıyor. Tam o arada bir olay daha çıktı. Dediler ki bakanlığın yetkileri kaldırıldı. Artık büyükşehir bakacak. 5 binlik planları biz zaten yapmıştık. İBB yeniden yapacaktı. Biz arkadaşlardan rica ettik. En az bir yılımızı daha aldı. Bizim 5 binliğimizi üçe böldüler. Birkaç ay içerisinde biter dediler. Bize gönderilen beş binlik planlarımızı meclisimizden geçirdik. Bununla birlikte yeni bir dönüşüm başlayacak ve imar çıkacak. Zannedilmesin ama burada büyük imar çıkmıyor. 0,15 oranıyla imar yapıyoruz en fazla 5 kat oluyor. Beş olabilen yerlerde biz kendimizi bahtiyar kabul ediyoruz.

-Çavuşbaşı’ndaki planlar

Burası bittikten sonra 3194 sayılı bir yer daha var. İdris Bey’in çevre bakanlığında beş binlik ve binlik planları biz yapıyoruz. Süresi 1-1,5 yıl sürüyor. Biz arazinin çekimlerini yaparak verdik. Her parseli tek tek baktılar. O planlarda 2015’in sonunda çıktı. Geriye bir planlar daha kaldı. Bu işi bilenler Beykoz’un derdinin ne kadar büyük olduğunu bilirler. Son çalışma alanımız Çavuşbaşı mahallesidir. Çünkü oralar tarım arazisidir. Oralarda imar çıkartmak zor oluyor. Gelin bunu yukarıdaki insanlara anlatın. Bazılarını mal sahiplerine müracaat ederek halletmeye çalışıyoruz. Orada bir de Havza problemi var.

Bu bölgeyle ilgili İSKİ, Büyükşehir Belediyesi ve Başbakanlığımızdan insanlar çağırarak, nasıl ilerleyebiliriz bunu tartışıyoruz. Burada birçok insana ben mülkiyet hakkı veremedim. Bin metrede verdim ama hiçbir işe yaramıyor. Adamın evi var, ne olacak? Bunun için kendimize yandaş arıyoruz. Orayı da bir buçuk yıl içerisinde bitirmek istiyoruz. Geriye kalan köylerin ve eski beldelerimizi bunları da çözersek çok uzun beklentilerden sonra mülkiyet ve imar planlarını bitirmiş olacağız.

Belediye olarak sadece bunları yapmak yetmiyor.

Beykoz’u geliştirmek gerekiyor.

Kılıçlı film platosu. Bunu biz çalıştık ama tek başımızı yapacağımızı gördük. Büyükşehir’i almıştık yanımıza. Bu işin zor olduğunu söylediler. Bu projeyi bizde bütün hatlarıyla Büyükşehir’e devrettik.

Küçüksu mesire yeri… Bana ait olan Marmara Üniversitesi ile anlaşma yapmıştım. Burayı Büyükşehir’e devrettik. Bir kısım vakıf arazisinde kalıyor. Orayla anlaşma sağlandığında düzenleme başlayacak. Projenin aslı Büyükşehir’e aittir. Marmara Üniversitesi nedeniyle uzadı. Çok başlı olduğu için bu işler böyle yürüyor.

-Yuşa teleferiği iptal

Yuşa… Teleferik projesi vardı sözünü aldığımız . Bu da Büyükşehir’e aitti. Teleferiğin askeri bölgeden geçmesi nedeniyle iptal ettik. Projeyi değiştirsek bile askeri bölgenin üzerinden geçmek zorundaydık. Milli Savunmadan izin alamayınca iptal ettik.

-Rüzgarlıbahçe, mahkemelik…

Rüzgarlıbahçe.. Mahkemelik. O davalar bitmeden üzerinde çivi çakma şansımız yok. Planları yaptık ama uygulayamıyoruz. 15 bin m² bir otopark projemiz vardı orada ama mahkeme bitmeden maalesef yapma şansımız yok. Biz bu sözleri verdiğimiz zaman dava falan ortada yoktu. Sonradan ortaya çıktı.

-Paşabahçe vapuru batıyor

Paşabahçe vapuru… Bizim umduğumuz gibi çıkmadı. Çok ciddi eskimiş bir vapur. 6 milyon lira bir vasfı var. 1952 yapımı bir vapur. O kadar para harcamak içimize sinmedi. Gedik Üniversitesi’nden arkadaşlar bulduk, yetki verdik. Bu geminin bu anlamda bakımı yaptırsak bile ölür dediler. Bu vapur gider dediler. Dalma sporuyla alakalı bir proje geliştirdiler. Ön görünen kısımda dalışlar yaptılar. Bulunduğu yerde ve etrafında batırma yerleri yok. Karadeniz’de askeri alanlar var. Müsaade etmiyorlar. Beykozspor’un eski alanının önünde izinler alınabilindiği takdir de 30 metre derinliğe bırakılacak.

-Beykoz tasarım atölyesi

Beykoz tasarım atölyesi.. Çok uzun uğraşlardan sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne geçmişti, oradan aldık. Soğuksu gençlik merkezi eski binayı yıktık. Yenisi için yapıma başladık. 3 bin 700 metrekare kapalı alanı olan bir yer. Burayı yapacak olan firma tasarım atölyesini de yapacak. Bununla birlikte gerçekleştirmiş olacağız.

-Çubuklu sahil projesi

Çubuklu sahil projesi… Bir yürüme alanı olarak başladı. Belli bir yere geldi. Bir kısım daha devam edecek. Şu haliyle bile bölge insanı sevdi. Benim tahayyülümde karşıdan bakıldığında ışıklandırması yapıldığında daha böyle canlı bir bölge haline gelecek.

-Yenimahalle Şerife Bacı…

Bitirdik, vatandaşımızın hizmetine başladı. Çokta güzel oldu. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

-Beytaş…

Beytaş’ı yenileme… Kazıklarını bitirdik. Betonları atıldı. Daha farklı bir konseptte orayı değerlendireceğiz. Oraya geçici ara verdik, kendine has sıkıntıları mevcut.

Çocuk kütüphanesi. Uğraşıyoruz. İlk kütüphaneyi biz açtık. Oranın bir alt katını da çocuk kütüphanesi olarak hazırlayacağız. Bu kütüphanelerin yoğun kullanılması da beni ilerisi için çok umutlandırdı.

-Cam Köy…

Cam köy… Bizim çok eskiden bir projemiz. O zamanın imar şartlarıyla gerçekleştiremedik. Ama Beykoz belediyesi, kaymakamlık camcılar derneği camın geliştirilmesiyle ilgili projeler geliştiriyoruz. Yurt dışındaki camcıları geliştiriyoruz. Cam eğitimleri veriyoruz. Geçen yıl yurt dışından 5-20 ye yakın buraya getirildi. Biz bu projenin paydaşıyız.

-Nikah sarayı, olmazsa olmazımızdır

Nikah sarayı… Olmazsa olmazımızdı. Bu benim sıkıntım, acım diye kabul ediyorum. Beykoz’da 8 milyon m²’lik alanı devraldık. İstanbul’da böyle bir alan devralan bir başka alan yok. İçerisinde bir alan vardı burayı restoran olarak kiraladık. Oraya nikah sarayı yapacağız. Kaynağı yapacağız ama yapacak olan firmadan biraz sıkıntılar oldu. Yan tarafta bir bina var orada, orayı nikah sarayı yapacağız ama mini bir nikah sarayı olacak. Aslını tutmayacak tabii ki. Beykoz’a ilk defa yapacağız ve açılışın ne zaman olacağını geriye doğru sayacak. Kısa zaman sonra da esas nikah sarayını yapacağız.

Soğuksuspor için üzeri kapalı bir salon yapılacak. İhaleye çıkacağız.

Arıcılar… 5 bine yakın insanımıza kovan dağıttık. Onunla ilgili bir takım çalışmalar var.

Göksu’da bir Pazar yeri projesi dedik. Baya zamanımızı aldı ama yaptık. Pek kullanılmıyor sanırım ama ilgi görmezse başka bir alan olarak değerlendirebiliriz

-Emekli yaşam merkezleri

Paşabahçe’de açalım dedik. Kitap okuyacakları çay içecekleri bir yer yapalım dedik. Ertesi gün muhtarlar geldi. Buraya ASM ihtiyacı var. Versen bir türlü vermesen bir türlü. Emeklerimizi zayi ettik orayı da ASM yaptık.

-Yapımı devam eden okullar

Elmalı… Beykoz Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek ortaokulu bitirdik, milli eğitime teslim ettik. Açılış yapmadık ama eğitim devam ediyor.

Tokatköy de imam hatip okulunun yanında 24 derslik bir aşamada derseniz. Proje bitti. 1 ay içerisinde ihale çıkarız diye bekliyoruz. Bu yıl sonunda yetişmezse de önümüzdeki ders yılının ikinci yılına yetişecek

Çavuşbaşı Ahmet akça okulu. Ormandan yeni bir yer istedik. Aşağıdaki okulu yukarıda yapacağız. Aşağıdaki yeri de asm olarak düşünüyoruz. Han gibi bir yer var. Orayı da kültür merkezi olarak ihya edeceğiz.

Yalıköy kapalı Pazar yeri… Kurulda şu anda… İzin çıkmasını bekliyoruz, büyükşehir yapacak.

Çubuklu eğitim kampüsü…. Projelerini gözden geçirdik. İl Milli Eğitime teslim ettik. Arkadaşlar çalışıyor, ihalesi yapılacak.

Şahinkaya eğitim kampüsü. Büyük masraflarlar yapılıyor yüzde 80’i biz karşıladı. 57 milyon lira harcanacak. 6 tane lise olacak orada.

Riva’da iki tane okul yapıldı. Çevre düzenlemelerini bitiriyoruz. 2017 yılında eğitime başladılar.

Ziya Ünsel… Boğaziçi işleri bize ait oldu. Hafriyat konusunda sıkıntılar vardı. Ne şartlar da olursa olsun 2018 yılında eğitime başlayacak.

Sizlere birçok projeden bahsettim. Beykoz merkezde Mehmet Akif Kültür merkezi yapacağız. Bahçesi de çok önemli olacak. Eski eser imalatı yapmak başlı başına bir problemdir arkadaşlar.

Karlıtepe mesire alanı yüzde 90 bitti. En son çalışmaları tamamlanıyor. Sonrasında da açılışını yapacağız.

Ahmet Mithat efendi okulunun yapılması için ciddi kaynak aktardık. Bitmek üzere, eğitime başlayacak.

-Meyve bahçesi, köprüler…

Değirmendere’de 20 dönüm üzerine bir meyve bahçesi yaptık. Hem mesire alanıdır. Oradaki seramızda taze meyve sebzeler yetiştiriyoruz. Gelenlere de meyveleri ücretsiz olarak veriyoruz. Bu da bizim bir zenginliğimizdir. Bu bizim Beykoz halkına vaat etmediğimiz ama yaptığımız bir projedir.

Yenimahalle 15 temmuz şehitler köprüsü… o bölgenin trafiği rahatlattık. Dr. Ömer Besim Caddesi’ndeki trafik problemli. O köprü buradaki trafiği büyük ölçüde rahatlatacak.

Riva kabakoz’da da bir köprü yaptık. Oraya yapılan köprüyle beraber bölge halkının güvenliği sağlandı. O bölge insanının gidiş gelişine katkı sağladık. Bölgelerde yaptığımız spor tesisleri.. 10’a yakın spor tesisi yaptık. Bunlardan en önemlisi beykozsporun yapılmasıydı. Yıllık 150 milyon liraya yakın kira ödüyorum. Belediye Başkanı beykozspora ne yaptı. Bankalar orayı boşalttılar gidiyorlardı. Kirasını ödemezsem, vakıf orayı ne yapar kim bilir? Çavuşbaşı sahası vardı, yeniledik. Alibahadır’da bir okçuluk merkezi yapıyoruz şu anda. Nasip olursa çocuklarımızın zaman zaman kamp yapabileceği orada kalabilecekleri bir mekan olacak. Tarihi Okmeydanı çayırında okçuluk vakfının bir yeri var. Orası gibi yine okçuluk vakfı burayı da yapacak.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in ilçedeki yerel basın mensuplarıyla buluşması, soru cevap şeklinde devam ediyor.

Haber Merkezi

Çubukluspor, Coşkun Tosun’a 3 yıl daha vize verdi
Önceki Çubukluspor, Coşkun Tosun’a 3 yıl daha vize verdi
Murat Aydın Beykoz Belediyesinin borçlarını açıkladı
Sonraki Murat Aydın Beykoz Belediyesinin borçlarını açıkladı