Başhekim Erdoğdu’nun kayınpederi Lütfi Doğan vefat etti

  • 0
  • 8003
Başhekim Erdoğdu’nun kayınpederi Lütfi Doğan vefat etti
Başhekim Erdoğdu’nun kayınpederi Lütfi Doğan vefat etti

Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Süleyman Erdoğdu’nun kayınpederi, eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfü Doğan hayatını kaybetti.

Bir dönem Beykoz Devlet Hastanesi’nde de tedavi gören Lütfü Doğan, daha sonra tedavisine devam edilen Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Sabah saatlerinde vefat eden Lütfü Doğan 93 yaşındaydı. Gümüşhane'nin Köse ilçesinin Salyazı köyünde 1930 yılında dünyaya gelen eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfü Doğan, babası Mehmet Fehmi Efendi'den Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmiş ve 1942'de dayısı Kurra Hafız Fevzi Efendi'de hıfzını tamamlamıştı.

Doğan'ın cenazesinin, İstanbul Fatih'te 5 Aralık 2023 Salı günü öğle namazı sonrası Süleymaniye Camii'nde kılınacak namazın ardından caminin haziresine defnedileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Lütfi Doğan için taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan için taziye mesajı yayımladı.

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Diyanet İşleri eski başkanlarından, ülkemizin yetiştirdiği en önemli İslam âlimlerinden, dava ve gönül adamı Lütfi Doğan Hoca'mızın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Muhterem Lütfi Doğan Hoca'mıza Allah'tan rahmet; yakınlarına, dava ve yol arkadaşlarına sabır niyaz ediyorum."  cümlelerine yer verdi.

Lütfi Doğan kimdir?

Gümüşhane'nin Köse ilçesinin Salyazı köyünde 1930'da dünyaya gelen Lütfi Doğan, babası Mehmet Fehmi Efendi'den Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi ve 1942'de dayısı Kurra Hafız Fevzi Efendi'de hıfzını tamamladı.

Dönemin önemli ilim adamlarının tedrisinde tecvid, kıraat ve Arapça gibi dini ilimleri tahsil edip icazet alan Doğan, ilk, ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdi.

Askerlik dönüşü Gümüşhane'nin merkez ilçesinin Özcan Mahallesi'nde imam hatip olarak göreve başlayan Doğan, 1954'te Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı müftülük imtihanını kazanarak muhtelif şehirlerde müftülük, müftü yardımcılığı ve vaizlik yaptı.

Ankara'daki görevi sırasında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1965'te birincilikle mezun olan Doğan, Din İşleri Yüksek Kurulu üyesiyken Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına tayin edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı vazifesine 15 Ocak 1968'de vekâleten atanan Doğan, bu görevini 25 Ağustos 1972'ye kadar yürüttü.

Daha sonra Milli Görüş hareketinin kurucusu ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın daveti üzerine siyasete giren Doğan, Milli Selamet Partisinden (MSP) 1973-1980 arasında, iki dönem Erzurum Senatörü olarak görev yaptı.

1980 askeri darbesi döneminde Kirazlıdere Tutukevi'nde 8 ay tutuklu kalan Doğan, 1991'den itibaren 3 dönem Gümüşhane Milletvekili olarak TBMM'de yer aldı.

Arapça, Farsça ve Fransızca bilen Doğan, bir kısım arkadaşıyla 1987'de İSİLAY'ı kurdu. Doğan, Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu vakfın Keçiören ve Balgat'taki müesseselerinde, ilerleyen yaşına rağmen eğitim faaliyetlerine devam ediyordu.
 

Eserleri

Huzur ve Saadetin Esasları, Mutluluğun Kazanılması, Cihadla İlgili Ayet ve Hadisler, Kütüb-ü Sitte Müelliflerinin Hal Tercümeleri, El Hücurat süresinin tercüme ve tefsiri

Haber Merkezi

İshaklıspor Beykoz'da rüzgarı fırtınaya dönüştürdü
Önceki İshaklıspor Beykoz'da rüzgarı fırtınaya dönüştürdü
Parkinson hastaları Beykoz'da buluştu
Sonraki Parkinson hastaları Beykoz'da buluştu
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz