AK Parti Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı'nda görev değişimi… 31 Aralık 2020 yılında Furkan Çeliker'in yerine Gençlik Kolları Başkanlığı'na atanan Burak Karaçam görevini bıraktı.
Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnan ve İl Başkanı Muhammed Cem Çekere ile yapılan istişareler sonucu Beykoz Gençlik Kolları 7. Olağan Kongresinde Gençlik Kolları Başkanlığına Umut Aktürk'ün atanmasına karar verildi.
Yerel seçimlerde Beykoz Belediyesi Meclis Üyeliğine seçilen Burak Karaçam'ın 4 Ocak günü yapılacak ana kademe kongresinde İlçe Başkan Yardımcısı olacağı iddia edildi.
Umut Aktürk kimdir?
Aslen Ardahanlı olan Umut Aktürk, 2002 yılında İstanbul’da doğdu. 2019’da Beykoz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde Fizik Mühendisliği 2. sınıf ve İstanbul Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 4. sınıf öğrencisi olarak öğrenimine devam etmektedir.
Siyasi hayatına 2016 yılında AK Parti Beykoz Gençlik Kolları Yeni Seçmen Birimi’nde Okul Başkanı olarak başladı. 2019’da TÜGVA Beykoz Lise Koordinatörlüğü ve 2021’de TÜGVA İstanbul 3. Bölge Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.
Ayrıca, 2021’de AK Parti Beykoz Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, 2022’de AK Parti Beykoz Gençlik Kolları Yeni Seçmen Birim Başkanlığı ve 2023 Genel Seçimlerinde AK Parti Beykoz Gençlik Kolları SKM Başkanlığı görevine seçildi.
Aktürk, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti 22. sıra Meclis Üyesi adayıydı.
Haber Merkezi