Asım ÖZDEMİR
  • 18/02/2021 Son günceleme: 18/02/2021 15:56
  • 5.579

Önceki yazımda da belirttiğim gibi bu yazıma 1980 sonrası profesyonel ve amatör olarak Boğazın güzel mahallesi Çubuklu’nun başarılı futbolcu ve spor adamlarımızı aşağıda sırasıyla sizlere anlatıp nostalji duygularınızı harekete geçirmeye ve sizleri heyecanlandırmaya devam edeceğim.

Önceki yazımda değinmeyi unuttuğum bir hususu da sizlere buradan anlatmak isterim. "Baba Seyfi" Bilgiçer sporcularına sadece futbol oynamayı öğretmekle kalmayıp, çevreye ve doğaya sevgi ve saygının tohumlarını ekerek, ağaçlandırma çalışmalarına önderlik eder ve onların bakım ve sulanmalarının sağlanmasını da görev olarak futbolcularına verirdi.

Ayrıca, sosyal ve toplumsal dayanışmanın, yardımlaşmanın kurulmasını sağlamak amacıyla da yardıma muhtaç büyüklerin odun ve kömürlerin taşınmalarına bakkal, pazar alışverişlerine yardımcı olmalarını teşvik ederek mahalle yaşamındaki ahlaki ve sosyal gelişmelere de destek olurdu.

Gelelim futbolcularımıza;

Hüsamettin Karaman- Futbolu çok seviyordu ve de çok da yetenekliydi. Bir gün üç büyüklerde oynar deniyordu. Kendine çok iyi bakardı işi gücü futboldu. Beykoz Genç takımından genç yaşında Bolu Spora transfer yaparak sürpriz yaptı. Bolu’nun o zamanki zengin kadrosunda yer bulamayınca Bandırma Spor’a transfer oldu. Buradan da Beykoz Spor’a, sonra da Anadoluhisarı İdman Yurdu’na transfer oldu.  Çubuklu Sporda amatörlüğe döndükten sonra futbolu bırakarak iş hayatına atıldı. Çubuklu Sporda yönetici olarak genel kaptanlık yaptı ve erken yaşta geçirdiği kalp krizinde hayata veda etti. Mekânı cennet olsun.  Sporculuk ve iş hayatında herkes tarafından çok sevilen biriydi. Oynadığı her takımda çok sevilmiş ve hep bir iz bırakmıştır.

Suat Tümer- Çubuklu da Baba Seyfi Suat’ı, yıldız ve genç takımlarda oynattı. Ailevi nedenlerden dolayı memleketi Adana’ya gitti. Adana Erkek Lisesi takımında oynarken liselerarası Türkiye şampiyonasında oynadı. Adanaspor karmalarına seçildi. Önce Adanaspor’a ve Kahraman Maraş spora transfer oldu, burada Şifo Mehmet ile takım arkadaşı olarak beraber oynadılar ve Kahraman Maraş sporu tarihinde ilk kez 1.lige "şimdiki süper lig" çıkardılar. Daha sonra Hatayspor’a transfer oldu.

Suat’a gurbet zor gelince tekrar İstanbul’a döndü, Beykozspor ve Anadoluhisarı İdman Yurdu takımlarımızda oynadıktan sonra profesyonel futbol oynamayı bıraktı ve antrenörlüğe soyundu. Suat’ın fizik gücü ve top tekniği çok iyiydi. Toplara çok iyi vururdu. Ordu milli oldu. Şimdilerde Kuşadası’nda kendi kurduğu işinin başında.

M. Fahrettin Eldek- Çubuklu spor alt yapısından oynarken 16 yaşında A takıma yükselince dikkatleri çekti. BJK profesyonel genç takıma transfer oldu ve o yıl Türkiye şampiyonu oldular.

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesini kazandı ve okulunu aksatmadan spor yaşamına da devam etti. Okuldan mezun olunca öğretmenliğe başladı. Bayrampaşaspor, Beylerbeyi, Anadoluhisarı İdman Yurdu, Pendikspor ve Küçükköyspor da profesyonel olarak futbol oynadıktan sonra amatörlüğe döndü ve daha sonra antrenörlüğe başladı. Bir süre antrenörlük yaptı. Bu arada Beykoz’da yeni açılan İstanbul TED Kolejinde yönetici öğretmen olarak yıllarca görev yaptı.

Şu anda Ata Eğitim Kurumları Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. Eğitime ve spora yıllardır en üst düzeyden hizmetlerine devam etmektedir. Görev yaptığı her yerde yakın arkadaşlarına, sporcularına iş imkânı sağlayarak birçok kişinin de meslek sahibi olmasına destek vermiştir. Spor ve eğitim camiasında çok sevilen değerli bir spor adamı ve öğretmen olmuş ve olmaya da devam ediyor.

Mehmet Yorulmazlar- Çubuklu sporun kurucu ve ilk başkanı olan Kamil Yorulmazlar’ın küçük kardeşidir. "Kamil ağabeyinin üç oğlu var üçü de  futbol oynadı. En büyükleri Emirhan şimdi İran Tahran Büyükelçisi, Emirhan'nın ikiz kardeşleri  Çubukluspor, Fenerbahçe genç takımı ve Beylerbeyi sporda oynadılar."  Mehmet Hocamız, Çubuklu alt yapısından yetişen çok kıymetli akademisyen bir spor bilim adamı oldu. Beykozspor ile anlaştı ama olmadı iyi ki olmadı belki de onun için hayırlısı oldu Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesini kazandı ve bu Üniversitede Öğretim Üyesi ve Akademisyen Antrenör olarak Türk sporuna çok hizmetler etti ve etmeye devam ediyor. "Antrenör olarak sporun tüm branşlarında" bu yılda Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak başarılarına devam ediyor.

Amatör olarak Çubukluspor, Ortaçeşmespor'da futbol oynadı, öğrenciyken benim teşvikim ile antrenörlüğe başladı. Badminton Federasyonunda başkanlık hariç her kademesinde yer aldı ve bu sporun Türkiye’de sevilip yayılmasında çok emekleri vardır. Ayrıca kadın futbolunun da ülkemize yaygınlaşmasına öncü oldu. Akademisyen olarak Türk sporuna uzun yıllar hizmet vereceğine inanıyorum. Yayınlanan İki adet kitabı bulunmaktadır.

Mehmet Havuz- Çubukluspor alt yapısından yetişti müthiş bir çalım yeteneği vardı. Çalım atarak geçemeyeceği kimse yoktu. Olağanüstü yeteneklerine rağmen futbolu çok sevemedi. Genç yaşında karşısına çıkan birçok transfer tekliflerine sıcak bakmadı. Önce okul dedi ve Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesini kazandı. Okulunu bitirdikten sonra öğretmen olarak atandığı Afyon Sandıklı da profesyonel oldu. Yine tayin nedeniyle Batman sporda oynadı orada öğretmenlik yaparken evlendi. Şimdi Beykoz’da öğretmenlik yapıyor kızı da Rüzgarlıbahçe İdman Yurdu Kadın Futbol takımında oynuyor.

Taş kardeşler:

Feridun Taş- Çubukluspor’da oynadıktan sonra Eskişehir Demir Spor'a transfer oldu burada uzun yıllar futbol oynadıktan sonra yine Çubuklu sporda amatörlüğe dönüş yaptı. İki sezon futbol oynadı ve futbolu bıraktı. Üniversiteyi de bitirince işe girdi çalışma hayatına başladı. Ama genç yaşta geçirdiği kalp krizinde vefat etti. Mekânı cennet olsun.

Yusuf Taş- Merhum Feridun Taş’ın küçük kardeşi olan Yusuf uzun boylu olmasına rağmen çok yetenekli ve top tekniği çok yüksekti. Çubuklu spor federe olduktan sonra alt yapı öz kaynağından yetişti ve A genç takımda oynarken 2. lig takımı olan (şimdiki 1. Lig) Petrol Ofisine transfer oldu. 3 yıl Petrol Ofisinde futbol oynadıktan sonra, Anadoluhisarı İdman Yurdu’na transfer oldu. Burada da 3 sezon oynadıktan sonra Beykoz spora transfer oldu. İki yılda burada futbol oynadı ve Çubuklu sporda amatörlüğe döndükten sonra futbolu bıraktı. Üniversiteyi bitirince iş hayatına atıldı. Arkadaşlarıyla,  kurdukları veteranlar takımında  futbol oynuyor.

Hasan Özbilge- Hasan, çok çevik, hırçın ve çok da yetenekliydi. Çubukluspor'da takım arkadaşı Yusuf Taş’la birlikte Petrol Ofisi'ne transfer oldu ve iki sezon burada futbol oynadı. Yusuf gibi gurbete dayanamadı profesyonelliğe veda ederek İstanbul da bir müessese takımı olan ve o zamanlar İstanbul’un en iyi amatör takımlarından olan Köy Hizmetleri takımında amatörlüğe döndü. 3 sezon burada amatör futbol oynadıktan sonra, Çubukluspor'da amatör olarak futbolu bıraktı. İş hayatına atıldı. Kendi işini çok uzaklarda Güney Afrıka’da kurdu orada yaşıyor zaman, zaman geliyor ama Hasan bizleri oradan da çok iyi takip ediyor.

İbrahim Demircan- (İbo) Bir önceki yazımdaki kaleci merhum Bahattin ağabeyin oğludur.  Çubukluspor'da kaleci olarak oynarken yine Kaleci olarak 16 yaşında Fenerbahçe A takımına transfer yaparak 2 sezon futbol oynadı. Fenerbahçe'den, Çanakkalespor’a transfer oldu ve Çanakkalespor’da uzun yıllar futbol oynayarak futbola hizmet etti. Çanakkalespor’u 1. lige "süper lig" çıkardıktan sonra amatörlüğe döndü bir süre de amatör olarak futbol oynadıktan sonra futbolu bırakarak iş hayatına atıldı.

Lokman Balcı- Çubukluspor yıldız takımında oynarken kendini Galatasaray’da buldu. Lokman, çok yetenekliydi, nefis bir sol ayağı vardı kornerden bile gol atardı. O günlerin amatörün en iyi takımlarından olan Emlakbank sporda oynadıktan sonra Denizcilik İşletmeleri, Ortaçeşme ve İMES sporlarda futbol oynadıktan sonra tekrar Çubuklu spora döndü. Sonra benim teşvikimle antrenörlüğe başladı. Halen Çubuklu sporda baş antrenör olarak futbola başarıyla hizmet veriyor. İstanbul ve Beykoz'da bir ilki başararak, Çubukluspor U-17 takımını Türkiye Şampiyonu yaptı. Çalışmalarına aynı heyecan ve  titizlikle devam ediyor. Futbol oynarken üniversiteyi bitirince Karayollarına girdi ve buradan genç yaşında emekli oldu

Bilgin Özgülüş "Sarı Bilgin" -  Merhum Salim Özgülüş ve Devlet sanatçısı Arif Özgülüş’ün küçük kardeşi olan Bilgin’le birlikte üç kardeş de futbol oynadı. Merhum Salim ağabey amatör oynadı. Mekânı cennet olsun. Bilgin Çubuklu sporun alt yapısından Paşabahçe spora transfer oldu. Paşabahçe sporda "sarı" lakabını alarak birçok profesyonel kulüplerin gözdesi oldu. Efsane Nüsret Ülük’ün önerisiyle, Zonguldakspor’a profesyonel olarak transfer oldu. Sırasıyla, Fenerbahçe PAF takımı, Şekerspor, Siirt Köy Hizmetlerispor, Yeşildirekspor, Eyüpspor, Giresunspor, Kartalspor, Anadolu Hisarı İdman Yurdu, Çanakkale Dardanelspor, Üsküdar Anadolu ve Bayburtspor'da oynadıktan sonra Bodrum Yalıkavakspor'da amatörlüğe döndü. Burada antrenör futbolcu olarak oynadı. Futbola, futbol saha komiseri olarak hizmet veriyor. Genç Milli oldu.

Cem Şimşek - Çubuklu spor alt yapısından Anadoluhisarı İdman Yurdu’na transfer oldu. Burada 16 yaşında profesyonel oldu  3 sezon oynadı. Daha sonra sırasıyla, Zonguldak spor, Kilimlispor, Kayserispor, Gebze spor, Beykoz spor, Çorlu spor, Üsküdar Anadolu ve Pendikspor’dan sonra Anadoluhisarı İdman Yurdu sporda amatörlüğe döndü. Futbola bir müddet antrenörlük de yaptı. Şimdi futbola Profesyonel menajer olarak hizmet veriyor. Genç milli oldu. Futbolcu olarak çok yetenekliydi.Üniversiteyi bitirdi ayrıca  Çubuklu da kafe işletmeciliği olarak kendi işini de kurdu.

Sakaloğlu kardeşler:

Uğur Sakaloğlu- Okul nedeniyle futbola biraz geç başladı, Baba Seyfi’nin Uğur’u keşfetmesiyle hemen lisansı çıkartılarak oynatılmaya başladı. 15 yaşında A takıma yükseldi. Bir çok transfer teklifleri almasına rağmen, Çubukluluk sevdası  ile başka takımlarda oynamak istemedi. Oynadığı dönemlerde İstanbul amatör liglerinin en iyi santraforlarındandı. Başarılı futbolu ile Beykoz spora transfer oldu. Bu arada Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesini kazandı. Okulu bitirdikten sonra Fahrettin Eldek’in teşvikiyle antrenörlüğe başladı ve İstanbul TED Kolejine öğretmen olarak girdi. Futbola İstanbul TED Kolejinde yönetici olarak hizmet veriyor.

Yasin Sakaloğlu - Uğur Sakaloğlu’nun küçük kardeşi olan Yasin, Çubukluspor alt yapısından Paşabahçespor'a transfer oldu. Buradan Bolu spora transfer oldu. Bolu spordan Muğla Fethiye spora, Beykoz spora, Yıldırım Bosnaspor'a, Yalovaspor'a ve Sancaktepespor'a transferler yaparak bu kulüplerde futbol oynadı. Vefa sporda amatörlüğe döndü, İstanbul TED Koleji'nde amatör olarak futbol oynuyor. Futbol oynarken Haliç Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden mezun oldu. Mesleği ile ilgili kendi iş yerini açtı.

Vedat Kaya - Çubuklu alt yapısından yetişti. A Genç takımda oynarken 2. ligde bulunan Beylerbeyi'ne buradan da Beykozspor’a transfer oldu. Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesini bitirdikten sonra devlet işine girdi. Çubukluspor'da amatörlüğe dönerek bir müddet daha amatör futbol oynadı. Futbolda sol mevkiinin vazgeçilmez adamlarındandı sol ayağı çok iyiydi. Attığı ters çalımlarla geçemeyeceği kimse yoktu.

Şen kardeşler:

Güven Şen ve Gökhan Şen kardeşler de 2000’li yıllarda Çubuklu alt yapısından yetişerek Beşiktaş alt yapısına transfer oldu. Sultanbeyli sporda profesyonel olarak hala futbol oynuyorlar. Yaşları küçük olduğundan uzun yıllar oynayacaklardır.

Amatör olarak hizmet verenler

Çubuklu sporda Amatör olarak yüzlerce futbolcu yetişti. Bunlara örnek olarak ancak birkaç isim yazacağım:

-Cevdet Tomaç, Çubuklu'da oynarken, Beykozspor'a transfer olmak için antrenmanlara çıktı, profesyonellik bana göre değil diyerek Çubuklu spora geri döndü. Futbolu Çubukluspor'da bıraktı ve kendi işini kurarak kendi işinde çalışıyor.

-Merhum Abbas Sarı, Mehmet Ali Köysü, Metin Şenoğlu, Erol Biçer,

-Bülent Biçer, Çubuklu spor alt yapısından Beşiktaş alt yapısına, bir yılda Kasımpaşa alt yapısında futbol oynadıktan sonra tekrar Çubuklu'ya geri döndü. Futbolla birlikte iş hayatına da başarıyla devam ederek emekli oldu. Şimdi Bodrum'da yaşıyor.

-Yunus Emre Şenoğlu, halen Beykoz 1908 AŞ'de oynuyor.

Yazarın Yazıları
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz