Ekrem TUNCER
  • 26/12/2015 Son günceleme: 13/04/2019 20:06
  • 6.753

2016 yılına gireceğimiz/girdiğimiz şu günlerde, yılbaşı etkinliklerine değinip; kendimce yorumlar yapmayı düşünürken, komşumdan bir haber aldım ki şaşırmamak elde değil. 'Hıristiyanların dini bayramlarını onlarla aynı coşkuyla kutlamamıza anlam verememekteyim' diyecektim ki: komşudaki haber beni 2016'dan 2023'e direk bağladı. 

Ah komşum ah... Sen nasıl bu kadar aymaz ve cahil olabiliyorsun? Hadi sen öylesin, yanında hiç mi akıllı / başlı biri yok? Seni uyaran, yaptığının ne kadar vahim olduğundan bahseden... Olmaz tabii. Olamaz da zaten. Çünkü sistem; uyarıcıların, yok edilmesi üzerinden işlemekte. 

AK Parti Beykoz İlçe Teşkilatı’ndan bahsetmekteyim. Kadın Kolları’nın Peygamber Efendimizin (SAV) isminin yazılı olduğu pastasını anlatıyorum. İşi öyle ilerlettik ki İslami gün ve geceleri de kâfirler gibi kutlamaya başladık. AK Partili bu hanımlar; kilisede namaz, havrada iftar, ağlama duvarında mevlit okutma programları da organize etsinler. Hatta Kadir Gecesinde Kur'anKerim'den pasta yapın, onu da sahurda kesip yersiniz. Dikkat edin pasta meyveli olsun. Ertesi gün oruçluyken susuzluk çekmeyin. 

Yazık gerçekten yazık. Bunlar; hangi temel üstünden siyaset yapıyorlar, hangi davanın fikri mücadelesini veriyorlar? O pastalı fotoğraftaki bayanlar evlerinde örgü örsünler, komşularıyla altın günü yapsınlar topluma daha faydalı olurlar. 

Aslında AK Parti'deki bu pasta kesme adeti yeni bir şey değil. 'Seçim Zafer'lerini' de pasta keserek kutluyorlardı! Tabii; Filistin'deki intifadanın, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerinin, Kafkasya'daki Mücahitlerin, Afrika'daki açların sevinci olmak kolay değildir. Rahmetli Erbakan Hocamız; AK Parti için 'süte benzeyen kireç suyu' benzetmesi yaparken, ne kadar da net bir teşhis koymuş. Hatta 'Havrada namaz olmaz' diyerek kurtuluş reçetelerini yazmış. Ne demiş büyüklerimiz; 'Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az'

Geçmişten bir örnek ile işin aslını astarını ortaya koyalım. Belediye Başkan'ımız Yücel Çelikbilek'in 2014 seçimleri öncesinde Facebook sayfasından 'sevgililer günüyle' ilgili bir mesaj yayınlanmıştı. Bende o sıra yurtdışındayım, Türkiye'ye dönmek için uçağa bineceğim. Mesajın yanlış olduğunu belirten gayet nazik bir uyarı yaptım. Ve uçağa bindim. Havalimanında telefonu açtığımda resmen şok oldum. Beni öyle eleştiriyorlar ki; CHP'li yapan mı dersiniz, vatan haini diyen mi dersiniz, anlatamam. Yorum yapanların çoğu da bayan. Neyse ki; Yücel Başkan, sayfayı kendisinin yönetmediğinden bahseden bir tweet attı ve ortalık yatıştı. Bu sefer o cahil ve yalaka kesim; 'yanlış anlamışız' türünden mesajlar atmaya başladılar. Eleştiriye açık olmayan, etrafı doğrucularla dolu olan bir topluluk yanlış yapmaya mahkûmdur.

'Ne var yani? Altı/üstü bir pasta kestik. Dünya ayağa kalktı' dedikten sonra ses titremesi, iki damla gözyaşı ve meseleyi kapat gitsin. Tavsiyem: bu meseleyi kapatmadan önce gidin AK Parti'ye oy vermiş olan, başta İsmailağa olmak üzere ehlisünnet cemaatlerin mensuplarına konuyu anlatın ve onları dinleyin. 

Birde bu işin farklı bir boyutu var. 'Bu haber niye yapıldı?' Eleştirileri. Şimdi bu pastalı fotoğraf AK Parti Beykoz Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf Hanım'ın Facebook sayfasında yayınlanıyor. Bizim gazetede fotoğrafı haberleştiriyor. Ne var bunda? Mahrem bir programdan gizli çekimle haber mi yapmışlar? Aleni bir fotoğraftan yapılmış bir haber. Buradan şunu da çıkartabiliriz. Dost Beykoz gerçekten etkin ve gündem oluşturan bir gazetedir. Şuan sosyal medya ve ulusal birçok haber portalında bu haber vardır ve konuşulmaktadır. İyi mi olmuştur? Evet, çok yerinde olmuştur. Bu haberi yapan gazetemi tebrik ediyorum, ellerine sağlık. Toplumun duyarlılığına vesile oldunuz. Uyarı vazifesini yerine getirdiniz.

Kalın sağlıcakla…

Yazarın Yazıları