Ümit YILMAZ
  • 23/12/2015 Son günceleme: 23/12/2015 16:07
  • 3.593

Bir hayalim var. Mutluluk içinde, huzur içinde yaşama hayalim var.

Savaşların olmadığı, barışın olduğu bir dünyada yaşama hayalim var.

Herkesin birbirine dostça baktığı, nefret yerine sevginin hüküm sürdüğü bir dünyada yaşama hayalim var. Umutların asla tükenmediği, her yeni gün umudun bir kat daha arttığı bir dünyada yaşama hayalim var. Nasıl olacaksa olsun herkesin güldüğü, selamların, merhabaların, hoş sedaların doldurduğu bir dünyada yaşama hayalim var. İnsanların geleceğinden endişe duymayacağı, herkesin karnının tok, gözünün tok, vicdanının tok olduğu bir dünyada yaşama hayalim var. İtiş, kakışın, hor görmenin, aşağılamanın olmadığı, pırıl pırıl bir dünyada yaşama hayalim var.

Güneşin her gün daha canlı doğduğu, karabulutların, karanlıkların olmadığı bir dünyada yaşama hayalim var. Hakiki dostlukların yaşandığı, kimsenin kimseye düşmanca bakmadığı, kan ve gözyaşının olmadığı bir dünyada yaşama hayalim var. Bir küçük tebessümün bile karşılıksız kalmadığı bir dünyada yaşama hayalim var. Düşene tekme; değil dostluk elinin uzatıldığı bir dünyada yaşama hayalim var. Keşkelerin olmadığı, pişmanlıkların yaşanmadığı bir dünyada yaşama hayalim var.

Bir hayalim var. İnsanların kardeş olduğu, hakkın, adaletin, hukukun olduğu bir dünyada yaşama hayalim var. Artık savaşlar olmasın. Artık silahlar, bombalar olmasın. Artık analar, babalar, çocuklar ağlamasın. Yokluklar, yoksulluklar olmasın. Bu dünya herkese, hepimize yeter. Nedir bu kin bu nefret. Nedir bu hırs, tamahkarlık.

Ölmeyecek misiniz?

 Hesap vermeyecek misiniz?

Bitmeli artık üzüntüler, hüzünler. Artık akıllar başa gelmeli. İster yedi ister yetmiş yaşında olsun hayaller hiç bitmemeli.Çocukların masumiyeti hiç bitmemeli. Eller tertemiz olmalı. Duygular tertemiz olmalı. Hayaller tertemiz olmalı. Gönüller tertemiz olmalı. Keşke! keşke! keşke!

Bir hayalim var tıpkı bir çocuk gibi. Şeker gibi bir dünya olsa. Tatlılıklar, ağız tadı hiç bozulmasa.

Mutlu bir yıl yaşamanız dileğiyle.

2016 yılınız mutlu, huzurlu, sağlıklı ve barış içerisinde geçsin.

Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.

Hayalleriniz hiç bitmesin sevgili dostlar.

Yazarın Yazıları