2014’de AKP’ye fark atacağız

  • 0
  • 13629
2014’de AKP’ye fark atacağız
2014’de AKP’ye fark atacağız
2014’de AKP’ye fark atacağız
2014’de AKP’ye fark atacağız
2014’de AKP’ye fark atacağız
2014’de AKP’ye fark atacağız
2014’de AKP’ye fark atacağız
2014’de AKP’ye fark atacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz son günlerde yaşanan tartışmaları yorumladı…

Beykoz'un sorunlarına da değinen Başkan Yılmaz 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'ye fark atacaklarını da iddia etti. Uzun süredir Türkiye gündemine oturan başkanlık sistemi tartışmalarını, "Bu konuda tartışılması gereken birçok unsur var. Böyle bir sistem gelişmekte olan ülkeler için uygun mu değil mi? bu başkanlık sisteminin arkasında neler yatıyor iyi analiz etmek gerekiyor" şeklinde yorumlayan Yılmaz şöyle devam etti.

"Türkiye birçok etnik guruptan oluşan çok büyük bir ülke. Bu kadar etnik gurup fazlalılığı söz konusu sistem için büyük tehlikeler yaratabilir. Hali hazırda ülkemizde tam demokrasiyi benimseyememişken, ülkemizde demokrasi gerçek anlamıyla işlev kazanamamışken başkanlık sistemi tartışmaları abesle iştigaldir.”

"Sayın Başbakanın izni ve haberi olmadan kimse tek başına hareket edemez. İstediğiniz kadar parlamenter sistem içinde olduğunuzu düşünün her şey Başbakanın iki dudağı arasındaki bir çift sözden ibarettir. Meclise sunulan bir yasa teklifine dahi başbakanın izni olmadan kimse onay veremez. Böyle bir sistem içerisinde kendi içlerinde bile demokrasiden uzak tutum sergileyenler bugün kalkmış başkanlık sisteminin tartışmalarını yapıyorlar."

Türkiye'nin sivil diktatörlükle idare edildiğini iddia eden Hızır Yılmaz, “Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanlığı verilirken Başbakanın önüne hangi şartlar sunuldu bunu bizim bilmemiz söz konusu olmaz. Ancak ortada bir gerçek varsa o da Türkiye'nin hiçbir şekilde parlamenter sisteminin dışına çıkmaması gerektiği gerçeğidir." dedi.

Olası bir başkanlık sistemine geçişin Türkiye'nin tam manasıyla bölünüp parçalanması olarak tanımlanabileceğini belirten Başkan Yılmaz, "Biz her zaman ulusalcılıktan ve milletin menfaatlerinden yana tavır takınmış bir partiyiz. Bizim için aslolan ulu önderin ilkelerine ve bize bıraktığı emanetlere sahip çıkmak onun yolundan yürümektir. Ulu önder veciz bir sözünde ne demişti 'misak-ı milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, bölünemez' başkanlık sistemi dediğiniz olay ulusun bölünmesi federasyonlara ayrılması, her etnik gurubun veya her inanışın tam bağımsızlığı demektir. Bu bizim partimizin ilkelerine son derece ters bir tutumdur. Bizim böyle bir olaya onay vermemiz bugün olmadığı gibi tarihin hiçbir döneminde de söz konusu olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Kimsenin dili ve diniyle sorunumuz yoktur!..

4+4+4 eğitim sisteminin cumhuriyetin temellerine yönelik bir saldırı oluşturacağını belirterek sözlerine devam eden Yılmaz, “Başbakan televizyon kanallarında ‘inançlı bir gençlik yetiştireceğiz’ açıklamasında bulunmuştu. Bunun hemen akabinde 4+4+4 eğitim sisteminin devreye girmesi ciddi anlamda düşündürücüdür. Bizim kimsenin dini ve diliyle sorumuz yoktur. Ancak buradaki amaç çok daha farklı ve tehlikelidir. Çünkü iktidarın gerçek amacı mevcut üniter yapımızı bozmak ve cumhuriyete karşı savaş açmaktır.

İmam Hatip Liseleri’ni biz kurduk

İmam hatiplerin önünün açılmasında hiçbir sakınca olmadığının altını çizen Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, "bugüne kadar bir takım güçler bizi dine karşı bir partiymişiz imajına sokmaya çalıştı. Bunda da kısmen başarılı oldular. Ancak gerçek şudur ki biz kimsenin diline dinine karışmayız. Biz dindarız diyen birçok kimseden daha dindarız. Dinin siyaset malzemesi olarak kullanılmasına karşıyız. Bu ülkede elbette imam hatip okulları da, ilahiyat fakülteleri de olacak ama yeterli miktarda. Örneğin beş yüz öğrencilik bir talep varsa 5 bin öğrenci kapasiteli imam hatip okulları açılmayacak. Biz bunu istiyoruz. Onun yerine daha farklı branş okulları açılmasından yanayız.” dedi.

Türkiye'de ilk imam hatip liselerinin Cumhuriyetin kurulmasıyla beraber Atatürk tarafından, ilk ilahiyat fakültesinin de ismet İnönü tarafından açıldığının altını önemle çizen başkan Yılmaz, "Biz gerçekten bilgili, dinini gerçekten iyi bilen bildiğini öğretebilen uzman kadrolar yetiştirdik. İmam hatip liselerinin de, ilahiyat fakültelerinin de temellerini biz attık. Bizi araştırmadan yafta vuranlar bu gerçekleri araştırıp mutlaka öğrenmelilerdir." dedi.

Beykoz’un sorunlarına vakıfım

Çok yeni bir ilçe başkanı olduğunu, CHP Beykoz ilçe kongresini kazanarak başkanlığa seçildiğini dile getiren Başkan Yılmaz, "Beykoz'un her türlü sorununa son derece vakıf biriyim. Burada öncelikli sorunların başında 2B, işsizlik ve trafik geliyor. Özellikle 2B konusunda burada çok ciddi sorunlar baş gösteriyor. Son dönemlerde belli bir noktaya kadar bu sorunun çözümlendiğini söyleseler de yaptığımız incelemede hakkaniyetli bir çözüm olmadığını görüyoruz” dedi.

Rayiç bedeller % 50’den 70’e çıkarıldı…

Buradaki rayiç bedeller %50den %70'lere çıkarıldı. Bu diğer bir manasıyla şu anlama geliyor. Vatandaşa diyorlar ki senin yerinin bedeli 100 lira sen bize 75 lira ödeme yapacaksın ve biz sana buranın tapusunu vereceğiz. Yok, bu ödemeyi yapamazsan senin yerini kamulaştırıp biz alacağız. Burada uygulamaya konulan bu rayiç bedelleri ödeyebilecek kimsenin olduğunu düşünmüyorum.

Bunların amacı belli

Halkımızı yıldırıp yüksek bedeller ortaya atarak vatandaşın yıllarca yaptığı birikimlerini bir kalemde ellerinden alarak kendi yandaşlarına milyon dolarlık siteler yaptırarak birilerine peşkeş çekmek ve buradan çok büyük rakamlarda rant sağlamak. Sözde kentsel dönüşüm projesiyle de çevre düzeni yapmak. Biz bunun karşısında duracağız. Hatta diğer siyasi partilerle ortak bir miting dahi düzenleyeceğiz. Bunun kararını aldık. Var gücümüzle buradaki vatandaşlarımızın hakkını savunacağız ve bunun için ne gerekiyorsa onu yapacağız.

Ezip geçeceğiz

Yaklaşan yerel seçimler hakkında da görüşlerini ifade eden Hızır Yılmaz iddialı açıklamalar yaptı. "Az öncede söylediğim gibi ben çok yeni bir ilçe başkanıyım ama örgütün en eskilerinden biriyim. Teşkilatçılığı da en iyi bilen isimlerden biriyim. Oluşturacağımız yeni örgütümüzle burada elini sıkmadığımız kimseyi bırakmayacağız. Elini sıkmadığımız kapısına gitmediğimiz kimseden de oy istemeyeceğiz. İddia ediyorum 2014 Yerel Seçimlerinde biz burada AKP'yi ezip geçeceğiz ve CHP'nin altı okunu Beykoz Belediyesi’nin çatısına dikeceğiz.

Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.

AKP ne yaparsa yapsın, yaptıkları burada ayaklarına dolaşacak ve önümüzdeki yerel seçimlerde AKP burada sandıklara gömülecek ve biz iktidar olarak sandıktan çıkacağız bunu da herkes görecek.

AKP’ye hak ettiği dersi vereceğiz

Sözlerinin sonunda Beykozlulara seslenen Hızır Yılmaz, "Biz burada halkımıza her şeyin en güzelini vermek için yola çıktık ve bunu başaracak güçteyiz. Sosyal adaletin hüküm sürdüğü, gerçekten demokratik bir ortam yaratacağız. Herkesin fikrini rahatlıkla açıklayabileceği bir yönetim sistemi oluşturacağız. Kapalı kapılar ardında kimseyle pazarlıklar içinde olmayacağız. İşsizliğin bittiği, insanların yeniden gülmeye başladığı bir Beykoz hayali kuruyoruz. Bunu yapacak gücümüzde, teknik kadromuzda var. Bu kavramda bütün vatandaşlarımızı CHP çatısı altında birleşmeye ve AKP'ye hak ettiği dersi vermeye davet ediyorum" dedi.

Haber Merkezi

AK Parti’de kongre sonrası ilk meclis
Önceki AK Parti’de kongre sonrası ilk meclis
Beykoz Riva'daki film platosunda yangın çıktı
Sonraki Beykoz Riva'daki film platosunda yangın çıktı
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz