Ağızlardan BAL damladı

  • 0
  • 11767
Ağızlardan BAL damladı
Ağızlardan BAL damladı
Ağızlardan BAL damladı
Ağızlardan BAL damladı

"Gelecek seçim için değil, gelecek nesil için çalışıyoruz" sloganının yer aldığı panonun önünde bir konuşma yapan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, 250 bin Beykozluyu kucaklayarak, "Ne olur gelin, bu cam ve bal konusunda el ele verelim. Yalnı

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, son zamanlardaki 'siyaset üstü söylemini'iyiden iyiye kamuoyunda hissettirmeye devam ediyor. Katıldığı hemen her programda, bir AK Partiliden çok bir ‘Belediye Başkanı’ gibi konuşmaya özen gösteren Çelikbilek, dün gerçekleştirilen ve Beykozlu arıcılara 500 kovanın hediye edildiği törende de bu tavrını açık yüreklilikle ortaya koydu. "Gelecek seçim için değil, gelecek nesil için çalışıyoruz"sloganının yer aldığı panonun önünde bir konuşma yapan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek250 bin Beykozluyu kucaklayarak, "Ne olur gelin, bu cam ve bal konusunda el ele verelim. Yalnızca İstanbul'da değil Türkiye genelinde Beykoz'umuz camı ve balıyla ses getirsin" diye konuştu.

Törene katılan vatandaşlardan, Akbaba Köyü'nden gelen Murat Gürel, demircilik yaptığını ve 8 yıldır 'hobi' amacıyla arıcılıkla uğraştığını belirterek, Beykoz Belediyesi tarafından dağıtılacak olan kovanları inceledi. Hediye edilecek kovanları standartlara uygun olduğunu kaydeden 43 yaşındaki 'amatör arıcı' Murat Gürel, yine de bu kovan için takviyelere ihtiyaç bulunduğunu, kendisinin bunu yapabileceğini ifade etti.

İtfaiyecilik yapan ve Murat Gürel gibi 'hobi' amacıyla arıcılığa başlayan İlyas Uyanık adlı vatandaş da 10 yıldır bu işle meşgul olduğunu dile getirdi. Her yıl Akbaba Köyü'nde Kestane Balı Festivali düzenlediklerini hatırlatan İlyas Uyanık, Rize'de yetişen Anzer balı gibi Akbaba Köyü’nün Kestane Balı'nın da 'şifa' olduğunu, boğaz yollarına rahatlık verdiğini kaydetti.

Bir başka arıcı 63 yaşındaki İhsan Açıkel ise Cumhuriyet Mahallesi'nden geldiğini, bal üreten arılarının kestane, ıhlamur ve akasya ağacından polen topladığını anlattı. Bu işi 5-6 yıldır yaptığını kaydeden İhsan Açıkel, ayrıca organik ürünler elde ettiği organik bir bahçeye sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Trabzon Of’lu Müslüm Şahin ise 1987 yılında geldiği Beykoz'da 1995 yılından bu yana arıcılık mesleğiyle uğraştığını belirtti. Akbaba Köyü'nden gelen 83 yaşındaki Müslüm Dede, 120 kovanı olduğunu ve bu işle profesyonel olarak ilgilendiğini kaydetti. "Bu iş hastalık gibi... Arıcılık bağımlılık yapıyor" diyen Müslüm Dede, en iyi balın kestane balı olduğunu söyledi. İyi bir arının Kafkas ırkından olması gerektiğini kaydeden Müslüm Şahin,Kadıköy'de tesadüfen karşılaştığı Beykoz Akbaba Köyü balının 110 liraya satıldığını gördüğünü kaydetti. "Biz 60-70 liraya satıyoruz" diyen Müslüm Şahin, köylerinde yetişenKestane Balı'nın astım hastalığına çok iyi geldiğini ifade etti.

Tören sonunda katılımcılara Kanlıca yoğurdu üzerine gezdirilmiş Beykoz Balı ikram edildi. Öte yandan törene katılan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Sertaç Yıldırım, İlçe tarım Müdürü İbrahim Özdemir, Beykoz Halk Eğitim Müdürü Beycan Kal ve Akbaba Köyü Muhtarı Yüksel Kılıç da birer konuşma yaparak Beykoz’daki bal üretimi konusunda bilgi verdi. İl Tarım Müdür Yardımcısı Sertaç Yıldırım, İstanbul’da üretilen 800 ton balın160 tonunun Beykoz’da üretildiğine dikkat çekerken, İlçe tarım Müdürü İbrahim Özdemir,Beykoz’da bulunan 400 arıcının 15 bin kovanla üretim yaptığını dile getirdi.

Haber Merkezi

En iyi Kanlıca Yoğurdu nerede yenir?
Önceki En iyi Kanlıca Yoğurdu nerede yenir?
Beykoz'da çocuğunu kemerle gezdiren anne gündem oldu
Sonraki Beykoz'da çocuğunu kemerle gezdiren anne gündem oldu
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz