Su deponuzun temizliğini ihmal etmeyin… 444 0 492

  • 0
  • 17483

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ve Hamidiye Kaynak Suyu ortaklaşa hareket ederek, tüzel ve gerçek kişilerin (vatandaşların ve firmaların) sahibi olduğu depoları temizliyor.

Beykoz Kavacık'ta afiş asarak, depolarını temizletmek isteyen Beykozluların dikkatini çeken İBB, 444 0 492 numaralı telefonda 'Dezenfekte Hattı'nın kurulduğunu bildiriyor. Dost Beykoz olarak telefonla bilgilerine danıştığımız Hamidiye A.Ş. Dezenfekte İşleri Sorumlu Müdürü Muhammed Koç, 1 ton ila 5 ton arası depolar için yalnızca 115 lira ücret alındığına dikkat çekerek, "İstanbul'da 200 binin üzerinde su deposu var ve biz bu depoların ancak yüzde 60'ına ulaşabildik. Vatandaşlarımız ve işletmelerimiz depolarının temizliği konusunda duyarlı olmalılar. Bizler emin olunuz, maliyeti fiyatına bu işi yapıyoruz. Beykozlu vatandaşlarımız da bizleri 444 0 492 numaralı telefondan arayabilir ve depo temizliklerini cüzi bir ücret karşılığı yılın 365 günü yaptırabilirler" dedi. Muhammed Koç ayrıca, dezenfekte edilen depolara daha sonra ücretsiz olarak ziyaretler gerçekleştirip numuneler alarak, bunları laboratuar ortamında incelediklerini ve yine ücretsiz olarak depo sahipleriyle sonuçlarını paylaştıklarını ifade etti.

‘Kirli su deposu yüzünden hastanelik oldu…’

Su deposu temizliği ve dezenfeksiyonu konusunda Sağlık Bakanlığı'nın bir genelge yayımladığı ve 6 ayda 1 kez düzenli olarak yapılması gerektiğini bildirdiği kaydedildi. Buna göre, depoda biriktirilen klorlu İSKİ sularındaki 'klor' değeri, zamanla düşüyor ve depodaki sularda bakteri üremeye başlıyor. Geçtiğimiz haftalarda Zekeriyaköy'de bir vatandaşın, yıllarca temizliği yapılmamış su deposundan içtiği su yüzünden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını aktaran yetkililer, sağlık açısından depo bakımının önemine dikkat çekti. Hamidiye A.Ş. Dezenfekte İşleri Sorumlu Müdürü Muhammet Koç ise İBB ve İSKİ ile ortaklaşa yaptıkları 'depo temizleme' işinin son derece titizlikle tamamlandığını belirtti. Gerekli belgeleri ve hizmet sonrası ücretsiz laboratuar testleriyle kaliteli ve güvenilir olduklarının altını çizen Müdür Muhammed Koç, profesyonel bir ekiple Beykozlulara hizmet vereceklerini kaydetti.

‘Ne yapıyorlar/nasıl yapıyorlar?’

Öte yandan, dezenfekte işlemlerinin şu şekilde yapıldığı öğrenildi:

  • Depo temizliği için tayin edilen randevu günüden önce depodaki mevcut suyun hidrofor seviyesine kadar tüketilmesi sağlanır
  • Çalışma emniyeti için temizlik işlerinden önce deponun havalandırılması ve aydınlatılması tesis edilir
  • Hijyenik giysi, bone, galoş, lastik çizme giyen teknik elemanlar depoya ip merdivenle inerler
  • Depodaki kalan sular, dalgıç pompalarla tahliye edilerek uygun görülen su giderine atılır
  • Depoda bulunan fiziksel kirlilik (kum, çakıl, çamur vs.) uygun bir yere atılır.
  • Deponun tüm katmanları 150 bar basınçlı su kompresörü ile temizlenir ve kirli su, dalgıç pompalarla dışarı atılır
  • Fayans depolarda kirlilik durumuna göre nitrik asit çözeltisi uygun miktarda uygulanarak bekletilir ve bol suyla durulanır
  • Su kompresörüne konulan yüzde 15’lik sodyum hidroklorit çözeltisi ile deponun tüm katmanları dezenfekte edilir.
  • Bu işlem bittikten sonra depo tekrar durulanır
  • Depoya yüzde 1 oranında yüzde 15’lik sodyumhipoklorit çözeltisi atılarak depoya su verilir ve işlem sona erdirilir

Haber Merkezi

Rüzgarlıbahçe'de nefesler tutuldu
Önceki Rüzgarlıbahçe'de nefesler tutuldu
Beykoz elektrik kesintileri (17-18 Nisan 2024)
Sonraki Beykoz elektrik kesintileri (17-18 Nisan 2024)
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz