Beykoz Devlet Hastanesi’nde dijital döneme doğru

  • 0
  • 21075
Beykoz Devlet Hastanesi’nde dijital döneme doğru
Beykoz Devlet Hastanesi’nde dijital döneme doğru
Beykoz Devlet Hastanesi’nde dijital döneme doğru
Beykoz Devlet Hastanesi’nde dijital döneme doğru
Beykoz Devlet Hastanesi’nde dijital döneme doğru
Beykoz Devlet Hastanesi’nde dijital döneme doğru
Beykoz Devlet Hastanesi’nde dijital döneme doğru

Dünya çapında gelişen dijital sağlık teknolojilerini bünyesinde uygulayan hastaneler arasına Beykoz Devlet Hastanesi de girdi.

Aylardır devam eden çalışmalar sonucu, Beykoz Devlet Hastanesi’nde yapılan denetleme de, hastanenin uygulamaya koyduğu kâğıtsız işlem projesi onaylandı.

Bu uygunlukla birlikte, Beykoz Devlet Hastanesi, İstanbul Anadolu Yakası’nda kâğıtsız işlem yapan ve bir hastanın muayenesinden, ilaçlarının alımına kadar olan aşamayı dijital sistemle yapan ikinci hastane oldu.

“Elektronik Medikal Adaptasyon Modeli” (HIMMS EMRAM) olarak adlandırılan uygulamanın 6. aşamasına çıkmayı başaran Beykoz Devlet Hastanesi’nde; artık, tam donanımlı ve sürümlü bir doktor dokümantasyon sistemi kullanılıyor.

Klinik karar destek sistemi bütün klinisyen eylemleri için protokollere dair kılavuzluk sağlıyor ve kapalı devre ilaç yönetimi tamamen uygulanıyor

Elektronik ilaç yönetim kaydı tutuluyor. Bilgisayarlı Doktor istem girişi ve e-reçete eczane ile entegreli olarak çalışıyor… Böylece hastanın ilaç güvenliği maksimum düzeyde tutulurken, barkodlama ya da RFID (radyo frekanslı kimlik tanımlama) gibi diğer otomasyonlu tanımlama teknolojileri ve otomasyonlu dağıtım sistemleri de kullanılıyor.

Kalite ve iş zekâsı işleyecek

Önümüzdeki günlerde ise “hasta bakımını yönetmek için artık kâğıt ortamı kullanmayacak, elektronik sağlık kayıt sisteminde gizli bilgi, doküman, görüntü ve tıbbi görüntülerden oluşan bir veri bileşkesiyle birlikte, klinik verilerin şemalarının sağlık bakım kalitesinin iyileştirilmesi ve hasta memnuniyetinin arttırılması doğrultusunda analiz edilmesi için klinik veri depoları oluşturacaklarını kaydeden Beykoz Devlet Hastanesi İdari Hizmetler Müdürü Halis Demir, “kalite güvenliği ve iş zekâsı işleyecek. Hastane, tüm kurumsal hizmetleri (ayaktan hasta, yatan hasta, acil hasta, ambulans hastası) için veri devamlılığını kapsayan HIMMS EMRAM’ın 7. ve son aşamasına yönelik çalışmalara başlamayı planlıyoruz” dedi.

HIMMS EMRAM nedir?

HIMSS 1961 yılında kurulmuş; dünya çapında 52.000 sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşla birlikte bünyesinde 600 şirket ve 250 dernek/vakıf barındıran; Amerika, Avrupa ve Asya’da yapılanmaları bulunan ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyondur. Kuruluş amacı bilgi teknolojilerinin, sağlık hizmetleri sunumunda ve geliştirilmesinde en uygun düzeyde kullanımını sağlamaktır.

EMRAM ile hastanelerin dijital olma seviyeleri uluslararası düzeyde derecelendirilmektedir. Bu süreçte, sağlık kuruluşunun işleyişinde bilişim teknolojilerini kullanma seviyesi denetlenerek akredite edilir. HIMSS başvuruda bulunan hastanelerin dijital süreçlerini değerlendirmek ve seviyelerini belirlemek için dünyaca kabul edilen akreditasyon ve standart modeli olan EMRAM'ı kullanmaktadır. Bu model ile hastaneler 1 ile 7 arasında seviyelendirilerek dijital sürecini altıncı ve yedinci seviyeye kadar tamamlamış hastaneler belgelendirilmektedir. HIMSS EMRAM seviyelendirmesi ile hastanelerin sürekli gelişen sağlık bilişimi teknolojilerine uluslararası standartlarda uyum sağlamasını kolaylaştırmaktadır. 

Haber Merkezi

Beykoz Kaymakamlığı, muhtarlarla bir araya geldi
Önceki Beykoz Kaymakamlığı, muhtarlarla bir araya geldi
Kırmızı Beykoz
Sonraki Kırmızı Beykoz