Beykoz Lojistik'te afet tartışması

  • 0
  • 7981
Beykoz Lojistik'te afet tartışması
Beykoz Lojistik'te afet tartışması
Beykoz Lojistik'te afet tartışması
Beykoz Lojistik'te afet tartışması
Beykoz Lojistik'te afet tartışması

Mars Logistics, UND, AKUT ve Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu'nun ortaklaşa organize ettikleri, ‘Afet Lojistiği’nin önemine dikkat çekmek ve yaklaşan İstanbul Depremi öncesinde bir farkındalık yaratabilmek amacıyla bir panel düzenlendi.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen panele konuşmacı olarak UND İcra Kurulu Başkanı Mine Kaya, Nasuh Mahruki, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Miktat Kadıoğlu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Öğr. Gör. Oruç Kaya ve  Türk Kızılay Afet Yönetim Koordinasyon Başkanı Sayın Bayram Demir katıldılar.

Afet Lojistiği Paneli'nin yöneticisi olarak konuşmasını yapan Mine Kaya, UND olarak “Afet Lojistiği Çalışma Grubu” koordinasyonu kurduklarını ve bir eylem planı çalışması hazırladıklarını söyledi. Konuşması sırasında Türkiye'nin %93'nün aktif faylar üstünde olduğunu bu sebep ile de afet hazırlık evrelerinin önemini hatırlattı. 

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Oruç Kaya, Afet Lojistiği ile ilgili önerilerini paylaştığı panelde, Afet Lojistiği Daire Başkanlığı'nın AFAD bünyesinde kurulması gerekliliğini belirtti. Konuşmasının devamında ülke genelinde lojistik tatbikatlarının yapılması ve gönderilen yardımları en az 1 hafta saklanabilecek ve içinde soğuk hava depolarının da olduğu A klas depoların kurulmasının oldukça önemli olduğunu söyledi.

Türk Kızılay Afet Yönetim Koordinasyon Başkanı Bayram Demir, yardım amaçlı gönderilecek malzemelerin standartlarını önceden belirlenmesi ve ihtiyaç malzemelerinin tedariğinde bakım ve depolama kriterlerine dikkat edilmesi gerçeğinin altını çizdi.

“Mevcut kaynakların yetersiz kaldığı olaylara afet denir” diyerek söze başlayan Nasuh Mahruki, tüm afetlerin uluslar için bir milli mesele olduğunu söyledi. Afet zamanı götürülecek yardımların o ülkenin, bölgenin kültürel yapısı ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak planlanması ve hazırlanmasının çok önemli olduğunu da vurguladı.

Son konuşmacı olarak kürsüye gelen Prof. Dr. Miktat Kadıoğlu, 1999 yılında yaşanan Marmara Depremi'nin sadece 1 kişiyi öldürdüğünü diğer ölümlere binaların ve ev içindeki eşyaların sebep olduğunu söylerken, şu an da İstanbul'da kaçınılmaz bir afet riskinin olduğunu ama herhangi bir afet yönetimine ait yazılı bir planın olmadığını söyledi. Afet yönetimi ve lojistiğinde Japonya'nın çok ileri olduğunu ve kültürlerine yerleştirmiş olduklarını söylerken, ailelerin tatbikatlarla kendilerini afete karşı hazır tuttuklarını da söyledi.

Panel konuşmacılara takdim edilen teşekkür belgelerinin ardından sona erdi.  

Haber Merkezi

Beykoz Anadolu Lisesi Nevruz ile coştu
Önceki Beykoz Anadolu Lisesi Nevruz ile coştu
Müslüm Gürses'in duyulmamış şarkıları Beykoz'da tanıtıldı
Sonraki Müslüm Gürses'in duyulmamış şarkıları Beykoz'da tanıtıldı
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz