Beykoz’da sivrisinekle mücadele yöntemleri

  • 1
  • 9613
Beykoz’da sivrisinekle mücadele yöntemleri
Beykoz’da sivrisinekle mücadele yöntemleri
Beykoz’da sivrisinekle mücadele yöntemleri
Beykoz’da sivrisinekle mücadele yöntemleri
Beykoz’da sivrisinekle mücadele yöntemleri
Beykoz’da sivrisinekle mücadele yöntemleri
Beykoz’da sivrisinekle mücadele yöntemleri

Beykoz Belediyesi sivrisinek ve karasinekle mücadele çalışmaları başarılı oldu.

Beykoz Belediyesi Temizlik İşleri Birimi, 5 ayrı ekip ve araç, toplam 10 personel ile 45 mahallede vatandaşların daha rahat ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak adına birçok hastalığın vektörü olan sivrisinek, karasinek, hamamböceği, akrep, bit, pire ve kene ile ilgili ilaçlama faaliyetlerini sürdürüyor.

Sivrisineklerin larva üretmesine müsait alanlar olan; varil, bidon, dere yatakları, gölet, ağzı açık su deposu gibi sulak alanlar ile karasineklerin larva üretmesine imkân tanıyan; gübrelikler ve çöp alanlarının ilaçlanması, çevre sağlığı açısından hiçbir yan etkisi bulunmayan biyolojik ve kimyasal ilaçlarla yapılıyor.

Ayrıca ekipler tarafından, vatandaşın sağlığı ve huzuru için  yaz aylarında (1 Haziran-15 Eylül) akşam saatlerinde, haftada bir aynı mahallede olacak şekilde mahalle muhtarları eşliğinde gece ilaçlama çalışmaları yapılıyor.

İlçedeki parklar ve bahçelerle, vatandaşların yoğun kullandığı mesire alanları da yaz aylarında artan kene popülasyonuna karşı rutin olarak ilaçlanıyor. Bu ilaçlamaların yanı sıra vatandaşlardan gelen istek ve şikâyetler de program dâhilinde yanıtlanıyor.

Başkan Çelikbilek “Halkımızın Sağlığını Tehdit Eden Her Konuda Çözüme Hazırız”

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, halk sağlığını tehdit eden olay ve durumlara karşı her konuda önlem almaya çalıştıklarını belirterek, bu yaz mevsiminde de sineklerle mücadelenin sonucunda Beykozluların uygulamadan memnuniyet duyduklarını, uygulamayı yaz boyunca gündüz ve gece programı şeklinde sürdürdüklerini ifade etti.

Çevremizdeki Sivrisinek ve Karasinek Üreme Kaynakları

Eski Lastikler, boş saksılar, eski boya kutuları, atılmış küçük boş kutular, kedi ve köpek su kapları, çiçek su kapları, şişeler, el arabaları ve bahçe aletleri, kullanılmayan ayakkabı ve botlar, çatı olukları ve giderler, romeliad, bitkiler, varil ve bidonlar, tuğla ve biriket boşlukları, süs ve plastik havuzlar, ev içindeki bitkiler, mazgal-rögar, üstü açık su tankları,  su birikintileri, hayvan gübresi, açıkta bırakılan çöpler sineklerin en fazla üredikleri yerler oluyor.

Sivrisinek ve Böceklere Karşı Önlemler

  • Evinizde ve çevrenizde üreme kavramı oluşturacak (varil, su deposu, pet şişeler vs.) en küçük su birikintisine izin vermeyiniz. Eğer varsa üzerlerini örtün ya da kapaklarını kapalı tutunuz.
  • Ahır ve kümeslerinizden bahçenize veya evinizin çevresine çıkardığınız gübrelikleri en kısa sürede kaldırın. Gübreliği kaldırıncaya kadar muhakkak üzerlerini örtün.
  • Bozuk olan foseptik kapaklarının onarılmasına ve kesinlikle aralık olmamasına özen gösteriniz.
  • Su ve kanalizasyon patlaklarından kaynaklanan su birikintilerini ilgili kuruluşlara bildiriniz.

Başvuru Adres ve Telefonları: 

Beykoz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü

[email protected]

444 666 1

Beykoz Voleybol Kulübü’nün rakipleri belli oldu
Önceki Beykoz Voleybol Kulübü’nün rakipleri belli oldu
Beykoz Riva'daki film platosunda yangın çıktı
Sonraki Beykoz Riva'daki film platosunda yangın çıktı
Yorumlar (1 Yorum)

M.Talat KARASAKALOĞLU (8 yıl önce)

Bu haber kesinlikle doğru değildir.Gelsinler paşabahçede camında sinek perdesi olmayan bir ev göstersinler!!!RAMAZAN AYINI KABUS GİBİ YAŞADIK hala devam ediyor.Başkan ve yardımcılarına bu konuda hakkımı helal etmiyorum diye mailler attım. İDDİA EDİYORUM KULLANILAN İLAÇ SİNEKLER ÜZERİNDE TESİRSİZ. Çünkü bunu bazı muhtarlar bile söylüyor..Bir yaptıkları çöp ve sinekti bu sene bu işleride yüzlerine bulaştırdılar.

Yorum Yaz