Beykoz'da Kastamonu resepsiyonu

  • 0
  • 22443
Beykoz'da Kastamonu resepsiyonu
Beykoz'da Kastamonu resepsiyonu
Beykoz'da Kastamonu resepsiyonu
Beykoz'da Kastamonu resepsiyonu
Beykoz'da Kastamonu resepsiyonu
Beykoz'da Kastamonu resepsiyonu
Beykoz'da Kastamonu resepsiyonu
Beykoz'da Kastamonu resepsiyonu
Beykoz'da Kastamonu resepsiyonu
Beykoz'da Kastamonu resepsiyonu
Beykoz'da Kastamonu resepsiyonu
Beykoz'da Kastamonu resepsiyonu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beykoz Koru Tesisleri tarihi gecelerinden birini daha yaşadı. Organizasyonlarıyla adından söz ettiren Beykozlu Kastamonulular Derneği daha önceki başarılarına bir yenisini ekledi.

Salonun girişine konulan ve Kastamonu’dan getirtilen ışıklandırılmış Kastamonu fotoğrafları davetlilerin büyük beğenisini topladığı geceye yaklaşık 500 seçkin davetli katıldı.

Spordan Sorumlu Devlet eski Bakanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu’nun da onur konuğu olarak katıldığı geceye; Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Ahmet Keskin ve Yönetim Kurulu üyeleri, Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcıları Kemal Akar, Hulusi Şentürk, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe Başkanı Ayten Kayalıoğlu, Kastamonu Bozkurt Belediye Başkanı Engin Canbaz, Kastamonu Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, Kastamonulu ünlü yazar Rıfat Ilgazın oğlu Aydın Ilgaz, iş adamı İsmet Kütük, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Demirtaş, Beykoz Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum örgütleri temsilcileri hazır bulundu.

Özdemir’den birlik beraberlik mesajı

Beykozlu Kastamonulular Dernek Başkanı Yılmaz Özdemir’in açılış konuşmasıyla başlayan programda, Özdemir birlik ve beraberlik mesajları verdi. Yılmaz Özdemir yaptığı konuşmada “bizler insanımıza hizmet için varız. İyi niyetli dernek yöneticileri maddi ve manevi fedakârlık göstermek zorundadırlar ve biz bunu yapıyoruz. Bazı insanlar çok konuşarak ve çok ortada dolaşarak haklılıklarını anlatmaya çalışırlar. Ama bu tarz, haklı olunduğunu göstermez. Bizler sorunlarımızı kamuoyu önünde tartışmaya açmak, bir takım şeyleri ayağa düşürmek yolunu seçenlerden değiliz. Bizler, sorunlarımızı muhataplarıyla özel toplantılarla çözmeye çalışmayı seçenlerdeniz. Eksiklerimiz, hatalarımız elbette vardır, ama eksik olmayan tek şeyimiz varsa o da iyi niyetimizdir.”şeklinde konuşarak, “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” dedi.

Kaşıtoğlu’nun Nazım Hikmet sevgisi

Beykoz Kastamonulular Derneği’nin gecesinde Dernek Kurucu Başkanı ve İBB meclis üyesi olan Muharrem Kaşıtoğlu’da bir konuşma yaptı. Kastamonulu şair ve yazar Rıfat Ilgaz’ın Kastamonu’yu anlattığı şiirini, eski bakan Murat Başsegioğlu ve Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz’a ithaf eden Kaşıtoğlu, “Bizler, İstiklal Savaşı’nda İnebolu’dan Ankara’ya kağnı arabalarının başında neredeyse yalınayak, 10 gün aralıksız yürüyen ve bunu aylarca sürdüren vatansever anaların torunlarıyız. Bizler, Çanakkale’de en ön saflarda savaşan ve “Çanakkale içinde vurdular beni” türküsü gibi içli türküler yakan yürekli ve duygulu ataların torunlarıyız. Bizler, tarihimizdeki ilk kadın mitingini, bundan 90 yıl önce Kastamonu’da düzenleyen, hakkını sonuna kadar arayan aydın kadınların evlatlarıyız” şeklinde konuştu.

Ünlü şair Nazım Hikmet`in Anadolu topraklarına ilk adım attığı yerin Kastamonu’nun İnebolu ilçesi olduğunu da ifade eden Kaşıtoğlu, Nazım Hikmet’in gördüğü o manzarayı anlattığı şu şiirini okudu.

İnebolu, gördüğüm ilk Anadolu kasabası.

Anadolu köylü kadınını da ilk burada gördüm.

Pazar yerinde gördüm onu.

Sırtındaki odun yükünü indirmeden çömelmişti duvarın dibine.

Kabuğundan çıkmış iki kocaman kaplumbağaya benzeyen ayaklarını gördüm. Ellerini gördüm.

Odun yükünün urganını tutan mübarek elleri, baltanın sapındaymışlar gibi öfkeli, beşik sallıyormuş gibi sabırlı ve şefkatliydiler.

Öküzlerin, eşeklerin bu kadar ufak tefek, bu kadar sıska olabileceğini Kastamonu yol boylarında keşfettim.

Çocukların karınları şiş.

Bütün yol boyunca ayakları çıplak olmayan bir tek köylü kadını görmedim

Nazım Hikmet’in şiiriyle davetlileri duygulandıran Muharrem Kaşıtoğlu, konuşmasını, “ben Kastamonu’nun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum, sizde ne kadar gurur duysanız azdır” şeklindeki sözlerle tamamladı.

Ahmet Keskin: “sizlerle gurur duyuyoruz” 

Kastamonu’dan gelen AK Parti Kastamonu İl Başkanı Ahmet Keskin de yaptığı konuşmada, Kastamonulularla gurur duyduğunu ifade ederek,  “gönüllerinizdeki ve beyinlerinizdeki Kastamonu sevgisini çok iyi biliyoruz” dedi.

“Doğduğunuz toprakları asla unutmadığınızı her vesile ile göstermektesiniz. İnanın orada yaptığımız çalışmalarda en önemli enerji kaynağımız sizlerin duyarlılığıdır. Siyasi partilerdeki ve sivil toplum örgütlerindeki başarılarınız bizleri daima gururlandırmaktadır”Şeklinde konuşan Başkan Keskin, “daha fazla birlikte olmak, daha fazla zaman paylaşmak zorundayız. Çağın gerisinde kalmamak için bu olmazsa olmazımızdır. 500 km uzaklık birlikteliğimiz için hiçbir zaman engel teşkil etmemektedir. Burada sizlerle olmak benim için en büyük mutluluktur. Yönetim kurulundan bazı arkadaşlarımla bugün burada sizlerle olmak için geldik ve iyi ki geldik diyorum” ifadelerine yer verdi.

Birlik beraberliğinize gıpta ediyorum

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’te yaptığı konuşmada, “Kastamonuluların birlik be beraberliklerine gıpta ediyorum. Nasıl ibadetin hayırlısı sürekli olansa, hizmetin hayırlısı da sürekli olandır. Sizler bunu en iyi yapanlardansınız” diyerek, Kastamonuluların arasında olmaktan her zaman mutluluk duyduğunu söyledi.

Çelikbilek, “Sizlerin sorunları inanın benim sorunlarımdır. Kökünüzden kopmadan, Beykoz’a en güzel şekilde uyum sağlıyorsunuz, katkılarınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Aydın Ergün: Bir yanım Çankırı, bir yanım Kastamonulu        

Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün’de yapmış olduğu konuşmada zaten Ilgazlı olduğunu, bir yanının Çankırı diğer yanının ise Kastamonulu olduğunu belirtti.

İki yıldır Beykoz’da görev yaptığını belirten Kaymakam Aydın Ergün, “Kastamonuluların aktifliğine her zaman şahit olmaktayım. Bayram etkinliklerinize katılmaktan büyük keyif alıyorum. Bu programlarınız geleneklerimizin geçmişten geleceğe taşınmasında örnek alınacak çalışmalardır. Kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır” şeklinde konuşarak, “Beykoz’un sorunlarına hep birlikte Beykozluluk bilinciyle sahip çıkmalıyız ve STKlar da bu duyarlılığı göstermeli” dedi.

Başesgioğlu: bölünmüşlüğü ortadan kaldırın

Programın son konuşmacısı olan eski Bakan Murat Başesgioğlu konuşmasında Kastamonuluların iki ayrı dernek çatısı altında olmasının doğru olmadığını ve bu durumun ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti.

“Bu etkinlikler dayanışma ruhunu artıran çalışmalardır. Bu işler zordur ve fedakârlık ister. Sizler bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyorsunuz. İstanbul’u vatan bellediniz ve buralara Fransız kalmadınız. Çalışmalarınız diğer yöre insanları tarafından da takdir görmektedir”şeklinde konuşan Başesgioğlu, AK Parti Hükümeti’nin Kastamonu’da yapmış olduğu hizmetlerden söz etti.

Protokol konuşmalarının ardından sahne alan Çeşni Sada Musiki Grubu, yaptıkları fasıl dinletisinde Türk Sanat Müziğinin seçkin örneklerini icra ettiler.

Konserin ilk bölümünün ardından Milletvekili Murat Başesgioğlu’na, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e, Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün’e ve işadamı İsmet Acar’a plaketlerin yanı sıra, arkasında isimlerinin yazılı olduğu Kastamonu Spor formaları hediye edildi.

Akabinde alçıdan yapılan ve üzerine Kastamonunun simgelerinin resmedildiği tablonun açık artırması yapıldı. Açık artırma sonunda 5000 TL lik en yüksek teklifi veren Muharrem Kaşıtoğlu tablonun sahibi oldu ve tabloyu derneğe armağan etti.

Şerife Bacı canlandırıldı

Salonda ışıkların sönmesiyle şaşıran davetlileri bir sürpriz bekliyordu. Karşılarında bir anda yöresel kıyafetler giymiş bir bayanı gören konuklar, Şerife Bacı karakterinin canlandırmasıyla duygulu anlar yaşadılar. Şerife Bacıyı başarıyla canlandıran Sena Kökbek davetlilerin alkışlarıyla sahneden ayrılırken, hemen ardından sanatçı Kemal Kök´ün Çanakkale Türküsünü seslendirmesi ve programın sunumunu yapan Rasim Baskın’ın, ünlü Kastamonulu şair Orhan Şaik Gökyayın, “bu vatan kimin”şiirini okuması duygu yoğunluğunu en üst seviyeye taşıdı.

Coşku dolu programda, yöresel kıyafetler giymiş iki genç kızın, masaları tek tek gezerek özel ambalajda misafirlere dağıttıkları Kastamonu’nun meşhur çekme helvası ayrı bir renk olurken, Kastamonu gecesi İhsan Özbakır’ın solo konseriyle sona erdi.

Haber Merkezi

Mevlana’nın 736. Vuslat Yıl Dönümü
Önceki Mevlana’nın 736. Vuslat Yıl Dönümü
Beykoz Riva'daki film platosunda yangın çıktı
Sonraki Beykoz Riva'daki film platosunda yangın çıktı
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz