Beykoz’da kaç cami, kaç Kuran kursu var?

  • 0
  • 10649
Beykoz’da kaç cami, kaç Kuran kursu var?
Beykoz’da kaç cami, kaç Kuran kursu var?
Beykoz’da kaç cami, kaç Kuran kursu var?
Beykoz’da kaç cami, kaç Kuran kursu var?
Beykoz’da kaç cami, kaç Kuran kursu var?
Beykoz’da kaç cami, kaç Kuran kursu var?

Beykoz’da yapmış olduğu çalışmalarla adından söz ettiren Müftü Hüseyin Demirtaş bir basın toplantısı düzenledi.

Beykoz Müftülük binasında yapılan toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Camiler Haftası ve Yeni Hamleler” başlıklı çalışmaları bir sinevizyon aracılığı ile basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Beykoz’da yaptığı hizmetleri de anlatan Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı Camiasında, Prof. Dr. Mehmet Görmez'in gelmesinden sonra, halkın pek fark edemediği çok önemli ve müthiş yatırımlar yapıldı” dedi.

TRT, Diyanet TV ve radyolarında, ayrıca Diyanet’in internet sitesinde bu çalışmaların rahatlıkla takip edilebildiğini kaydeden Demirtaş, “çok yönlü sinevizyonlar, videolar ve çeşitli etkinlikler için programlar hazırlandı. Toplantılar ve konferanslar tertip edildi” dedi.

Okumanın önemini Câsiye Sûresi’nden ilk âyetlerle açıklayan Demirtaş, Teşrîi âyetlerle tekvînî ayetlerin tamamlanmasının gereğine açıklık getirdi.

Demirtaş, “bir kişi çalışmadan sadece dua etse, tekvîni maksadına ulaşamaz. Ders çalışmadan dua etmek, hedefe ulaştırmaz. Cenab-ı Allah bizim mücadelemize göre neticeleri halk ediyor. Cüz'î rade bizden, Küllî irade ise Allahtan’dır” dedi.

“Allah bizlere okumayı emrediyor, bizler ihmal ediyoruz. Sadece dua ederek neticeye ulaşmayı bekliyoruz.” ifadelerini kullanan Demirtaş, “okuma derken aslında sadece Kur'ân değil, Kâinatın da insanın kendisinin de okunması emrediliyor. Meselâ siz mısır ekiyorsunuz ve gerekli bütün zirâî gereklilikleri yerine getirdikten sonra "Yâ rabbi, bundan sonrasını senden bekliyorum" diye dua edeceksin.”cümlelerine yer verdi.

Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş şöyle devam etti:

Osmanlı İmparatorluğu medeniyetlerinde bunlar uygulanıyordu… Osmanlı medeniyetinde camiler ardı, kitap vardı, fakat bugün maalesef bu iş yozlaştırılmış... Süleymaniye Külliyesi’ne ve oranın kitap zenginliğine bakınız... 

Peygamber Efendimiz de (SAV) Medine de önce camiyi inşa etmiş ve hemen sonra yanı başına Suffa Medresesi’ni kurmuştur. Sahabe de orada yatılı Kur'ân kursu, eğitim merkezi ve medrese olarak devam ediyor, halk da destek veriyordu. Orada yetişen sahabeler ise halka Kuran’ın mesajını aktarıyorlardı.

Basın mensuplarının sorularına da cevap veren, Müftü Demirtaş, imam ve vaizlerinin, halkın ihtiyaçlarını karşılamadığı şeklindeki bir soruya ise, bunun farkında olduklarını ve izalesi için yoğun çalışmalar içinde olunduğu cevabını verdi.

Beş ayrı dinin tanımlamasından bahsederek, Mâûn Süresi’nden örnekler veren Demirtaş, “işte bütün bu problemlerin izalesi noktasında, yoğun bir şekilde bütün camilerde kütüphaneler kurularak, en seçme kitaplarla donatıldı ve halkın hizmetine sunuldu. Çünkü camiler aslî hüviyetlerine, yani bili merkezleri haline getirilmeliydi. Bunda da kütüphane büyüklükleri; A, B, C, D, gurubu camilerin konumlarına göre dizayn edildi.” şeklinde konuştu.

Beykoz’da 135 cami, 113 Kur'ân kursu ve toplam 254 personelin görev yaptığı ifade edilen toplantıda, camilerde kurulan kitaplıklarda sinevizyon aracılığı ile gösterildi.

Toplantı sonunda Beykoz Müftülüğü personeli ve basın mensupları hep birlikte fotoğraf çektirdi.

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din gördvlileri haftasında dzüenlenecek etkinlik ve yapınla çalışmalar şu şekilde sıralandı:

2016 yılı camiler ve din görevlileri haftası temasının “Cami ve Kitap” olarak belirlendi.

Kadim geleneğimizde olduğu gibi günümüzde de camileri kitaplarla buluşturmak, her bir camimize mütevazi de olsa bir kitaplık/kütüphane kazandırmak, var olan kitaplıkları / kütüphaneleri zenginleştirmek, kitaplar vasıtasıyla toplumu dini konularda aydınlatmak, vatandaşlarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak, camilerimizi ilim ve irfan mektebine dönüştürmek amaçlanmaktadır.

Başkanlığımızca son 5 yılda 2011 yılından itibaren sıra ile “Cami ve Çocuk”,Cami ve Engelli”, “Cami- Kadın ve Aile”,  “Cami ve Gençlik”, “Cami ve Namazla Arınma” ve en son olarak da “Cami ve Kitap” konusu seçilerek camilerin, toplumsal hayatın merkezi, dayanışma ve yardımlaşma mekanı, ilim ve arınma merkezi, tüm toplum kesimlerini kucaklayan,  milli birlik ve beraberliğimizin mayalandığı kutsal mekanların bereketinde istifade edilmek istenmiştir.

Diyanet işleri başkanlığınca 2016 yılı Camiler ve Din Görevlileri haftasına özel bir internet sitesi kurularak vatandaşların istifadesine sunuldu. Diyanet İşleri Başkanlığınca kurulan internet sitesi http://camilerhaftasi.diyanet.gov.tr/ adresinde hizmet vermeye başladı.

Hafta kapsamında İstanbul Müftülüğünce geniş katılımlı iki anma programı hazırlanmıştır.

“Dördüncü İstanbul Müftüsü İbrahim Bedreddin ELMALI’yı ABNA PROGRAMI” Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in açılış konuşması ile başlayacak olan program  6 Ekim Perşembe günü, Saat 14.00’da Üsküdar  Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Sanat Merkezi Boğaziçi Salonu’nda  başlayacaktır.

“Mihrap Kürsü Kur’an Hizmetinde İz Bırakanlar” anma programında  Hafız Fahri KİĞILI, Hafız Hasan AKKUŞ, Vaiz Hacı Cemal ÖĞÜT hocalarımız , 7 Ekim Cuma, Saat 14.00’da Üsküdar  Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Sanat Merkezi Boğaziçi Salonunda  anılacaktır. Programı Diyanet İşleri Başka Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz yönetecektir.

8 Ekim Cumartesi günü Beykoz Elmalı Kur’an Eğitim Merkezi Salonunda, saat 14.30’da Prof. Dr. Mahmut Aydın  tarafından  “Cami ve Kitap” konulu konferans verilecektir.

Şehit ve Gazi aileleri başta olmak, hasta, fakir, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı ziyaret edilecektir.

Fakir ve mülteci kardeşlerimiz cami görevlilerimiz tarafından tespit edilerek Türkiye Diyanet Vakfı Şubemizce ve Cami Derneklerince yardımcı olunacaktır.

8 Merkezi camide ilköğretim okulu öğrencilerine Cami Tanıtımı yapılacaktır.

İlçemizde camilerde kurulan kütüphanelerin açılışı yapılacaktır.

Şehit ve Gazilerimiz ile Cami ve Kur’an Kurslarına hizmeti geçmiş merhum hayırseverler için Hatim ve Kur’an Ziyafeti Programı yapılacaktır.

Emekli din gönüllüsü kardeşlerimizle buluşma toplantısı yapılacaktır.

Cami hizmetlerinde özverili çalışmaları ile öne çıkmış din görevlilerimiz ile cami inşaat ve imarına destek veren hayırseverlere ve hizmet insanlarına ödülleri takdim edilecektir.

Bayanlara yönelik “Cami ve Kitap”  konulu konferans programı Vaiz Ayşenur Kapusuz ve Vaiz Songül Dilaveroğlu tarafından 5 Ekim Çarşamba günü saat 10.00 da Yıldırım Beyazıt Camii konferans salonunda yapılacaktır.

Haber Merkezi

Hisar son anda yıkıldı: 2-3
Önceki Hisar son anda yıkıldı: 2-3
Beykozlu gençlerin insansız hava aracı uçuşa hazır
Sonraki Beykozlu gençlerin insansız hava aracı uçuşa hazır
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz