Beykoz'da görgüsüzlüğün belgesi bulundu!

  • 1
  • 16769
Beykoz'da görgüsüzlüğün belgesi bulundu!
Beykoz'da görgüsüzlüğün belgesi bulundu!
Beykoz'da görgüsüzlüğün belgesi bulundu!
Beykoz'da görgüsüzlüğün belgesi bulundu!
Beykoz'da görgüsüzlüğün belgesi bulundu!
Beykoz'da görgüsüzlüğün belgesi bulundu!
Beykoz'da görgüsüzlüğün belgesi bulundu!
Beykoz'da görgüsüzlüğün belgesi bulundu!
Beykoz'da görgüsüzlüğün belgesi bulundu!
Beykoz'da görgüsüzlüğün belgesi bulundu!
Beykoz'da görgüsüzlüğün belgesi bulundu!
Beykoz'da görgüsüzlüğün belgesi bulundu!

2014 yılı Yerel Seçimleri'nde CHP'den, Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Cavit Gül'ün muhtarlığı sırasında skandal işlerin altına imza attığı ortaya çıktı.

12 Haziran 2011'de MHP'den Milletvekili Adayı olan ve 2014 yılı yerel seçimlerde ise CHP'den Meclis Üyesi seçilen Cavit Gül'ün muhtarlığı sırasında skandal işlerin altına imza attığı ortaya çıktı.

Beykoz'da mahalleye dönüşmeden önce köylerde muhtarlarca alınan kimi kararların skandal olarak nitelendirilebileceği ortaya çıktı. Dost Beykoz'un edindiği belgelere göre, daha önce Ali Bahadır Köyü Muhtarı olan Cavit Gül'ün köye ait 41 bin 66 metrekarelik yeri, eşzamanlı olarak çok cüzi rakamlarla iki farklı kişiye kiraladığı ortaya çıktı. Her iki kişiye de 'üniversite yapımı' için neredeyse 'bedava' denilebilecek bir ücretle yeri kiralayan Cavit Gül, yaptığı sözleşmelerde 'özel şartlar' adı altında kendisi içinde maddeler oluşturdu. İlk sözleşmede üniversitenin Mütevelli Heyetine alınmasını şart koşan Cavit Gül, diğer sözleşmede ise inşa edilecek üniversitede Danışma Kurulu Üyesi olmak istedi. Dost Beykoz'un görüştüğü mahalle muhtarları ise bu şekilde bir şartın konulmasını 'etik değil' şeklinde yorumladı. Beykoz'un Efsane Muhtarı merhum Nazmiye Korkmazlar'ın yine muhtar olan kızı Güzin Merve, annesinin Anadoluhisarı'nda yapılacak bir okula adının verilmesine itiraz ettiğini anlatarak, "Eğer yaşasaydı, o böyle bir şeyi asla kabul etmezdi! Ben de böyle bir şeyi doğru bulmam!" şeklinde konuştu.

'Üniversitelerin aranan Danışmanı: Cavit Gül!'

Alibahadır Köyü eski Muhtarı Cavit Gül, 2 Pafta 144 parselde kayıtlı bulunan 41 bin 66 metrekarelik yeri önce bir şirkete aylık yalnızca 300 liraya kiraladı. Sözleşmeye göre üniversite yapılacak olan arazinin kirasının 1.1.2012 tarihinden itibaren aylık bin 500 lira olacağı belirtildi. Emsali büyüklükte bir yerin onbinlerce liraya kiralanması bir yana, Muhtar Cavit Gül'ün sözleşmeye eklediği özel şartlar, şaşkınlık yarattı. Sözleşmenin IV. Bölümünün 5. maddesinde dönemin Muhtarı Cavit Gül için şu ifadelerin kullanıldığı görüldü:

Madde 5: "Alibahadır Köyü Muhtarı, Üniversite Mütevelli Heyeti'nin bir üyesi olacaktır"

Yapılan sözleşmede "31.12.2013 tarihine kadar Üniversite kuruluş izninin alınmaması durumunda iş bu sözleşme sona erecektir" ifadeleri yer almasına ve sözleşmede mühür bulunmasına rağmen; henüz bu sözleşmenin sona erme tarihi gelmeden Cavit Gül'ün bir başka kişiye de aynı yeri kiraladığı ortaya çıktı. Alibahadır Muhtarlığı'nın karar defterine de işlenen belgeye göre Alibahadır Köyü Muhtarı Cavit Gül, 2 Pafta 144 parselde bulunan 41 bin 66 metrekarelik alanı, 09.08.2012 tarihinde başka bir kişiye kiraya verdi. Bunun için de farklı bir sözleşme metni hazırlayan Cavit Gül bu kez kirayı 300 liradan 4 bin liraya çıkarıldı.

Bir önceki sözleşmede 1.1.212 tarihinden itibaren 300 liradan bin 500 liraya çıkan kira ücreti; yeni sözleşmede 4 bin liradan 01.08.2016 tarihinden itibaren 20 bin liraya çıkacağı kayıt altına alındı. Burada da Cavit Gül 'kendisi için' bir maddeyi şart olarak sözleşmeye işletirken, yine 5. madde olarak düzenlenen satırda şu ifadeler yer aldı:

Özel Şartlar / 5. "Alibahadır Köyü Muhtarı Cavit Gül, Üniversite Danışma Kurulu Üyesi olacaktır"

'Akademik kariyeri olmayan Cavit Gül'e bir üniversite ne danışabilir?'

Bir sözleşmede üniversite mütevelli heyeti üyesi, diğerinde ise danışma kurulu üyesi olmak istediğini açıkça beyan isteyen ve bunları sözleşmelerin 'özel maddeleri' arasında gösterip şart koşan Cavit Gül, akademik kariyeri olmayan bir isim... Daha önce 2011 yılında MHP İstanbul 1. Bölge 20. sıradan Milletvekili Adayı olan Cavit Gül'ün 'lise mezunu' olduğu, partisi tarafından beyan edilmişti. Sözleşmeyi inceleyen hukuk uzmanları ise mütevelli heyeti üyesinin çoğu zaman üniversitenin ortaklarından birisi olacağını söyleyerek, lise mezunu olunmasının bir sorun teşkil etmeyeceğini kaydetti. Ancak aynı hukuk uzmanları, lise mezunu bir kişinin üniversitenin danışma kurulu üyesi listesinde yer almasının 'ilginç' bir iş olacağının da altını çizdi. Bir hukuk uzmanı, "Üniversite Danışma Kurulu Üyeleri ücretli olarak çalışırlar. Mütevelli Heyeti Üyeleri bir ücret almaz ancak Danışmanlar alır. Genelde de Danışmanlar, Profesör olan ve kamuoyunda tanınan kişilerin arasından seçilirler" şeklinde konuştu.

Beykoz'un muhtarları net konuştu: "Böyle bir şey etik değil!"

Dost Beykoz'un sorularını yanıtlayan muhtarlar ise kendi bölgelerinde kurulacak ya da kurulan bir üniversitede mütevelli heyetinde ya da danışma kurulunda bulunmayı şart koşup koşmayacaklarına yanıt verdi. Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çubuklu Mahallesi’nin 2 dönemdir muhtarlığını yapan Hüseyin Hüsnü Kolcu, böyle bir şeyin 'etik' olmayacağını kaydederek, "Bizim için önemli olanı, mahallemizde bir üniversitenin olmasıdır. Ben bunun için bir şart koşmam! Zaten böyle bir yeterliliğimin olduğuna da inanmıyorum" dedi. Soğuksu Muhtarı Muammer Aydınoğlu da bu şekilde bir talebinin olmayacağını dile getirerek, "Yeter ki Soğuksu'da bir üniversite kurulsun! Ben başka bir şey istemem" şeklinde konuştu.

Anadoluhisarı'nın Efsane Muhtarı Nazmiye Korkmazlar'ın şimdiki muhtar olan kızı Güzin Merve de böyle bir talepte asla bulunmayacağını söyledi. Anadoluhisarı'nda bir okul inşa etmek için yer olmadığından yakınan Güzin Muhtar, annesinin sağlığında bir okul yapımı için girişimde bulunulduğunu ancak annesi Nazmiye Hanım'ın yapılacak okula kendi isminin verilmesine karşı çıktığını anlattı. Anadoluhisarı Muhtarı Güzin Merve, "Eğer yaşasaydı, o böyle bir şeyi asla kabul etmezdi!" dedi.

‘Cavit Gül’den yasa öncesi ivedi sözleşme’

Öte yandan 12 Kasım 2012 tarihli ve 6360 Sayılı Yasa ile köyler mahalleye dönüştü ve Belediyelere bağlandı. Buna göre ilçe merkezlerinde bir bina yapımıyla köylerde bina yapımı arasında bir fark kalmadı. Muhtarların bu anlamdaki görevlerini belediye başkanlarına devretmesi sonrası, Cavit Gül’ün yaptığı gibi köy ya da mahalle adına bir muhtarın imar konusunda tasarrufta bulunması çok geride kaldı. Yine, dönemin Alibahadır Köyü Muhtarı Cavit Gül tarafından hazırlanan ikinci sözleşmenin deftere kayıt tarihinin, sözkonusu yasanın çıkmasından yalnızca 90 gün önceye ait olması da dikkat çekici bir durum olarak hafızalara kazındı. Cavit Gül’ün Muhtarlık defterine 09.08.212 olarak attığı tarihten 3 ay önce 2012 Mayıs aylarında, ulusal basında köylerin mahalleye dönüştürüleceği haberleri çıkmaya başlamıştı. Sözkonusu haberlerin çıkmasından 3 ay sonra Cavit Gül’ün bu sözleşmeyi düzenlediği ve sözleşmeyi yaptıktan 3 ay sonra ise köylerin mahalleye dönüştüğünün resmi gazetede ilan edildiği anlaşıldı.

 

Haber Merkezi

İki eski Cumhurbaşkanı Beykoz’da buluştu
Önceki İki eski Cumhurbaşkanı Beykoz’da buluştu
Beykoz'un öğretmeni kutlamalarda kriz geçirip öldü
Sonraki Beykoz'un öğretmeni kutlamalarda kriz geçirip öldü
Yorumlar (1 Yorum)

ahmet (9 yıl önce)

dost beykoz böle bi haber yapıyorsa..daha geniş kapsamlı yapması gerekir bütün köy muhtarlarını bi araştırsınlar bakalım ..sarı alan yerleri kimlere peşkeş çekmişler bunlara baksınlar..3.köprü yolunda olan köy muhtarları kımsenim üzerinde olmayan arsaları başkasının üzerine yazdırıp satmışlarmı onuda araştırılmasını rica ederimmm

Yorum Yaz