Beykoz’da bağımlılıkla mücadele seferberliği başlıyor

  • 0
  • 8505
Beykoz’da bağımlılıkla mücadele seferberliği başlıyor
Beykoz’da bağımlılıkla mücadele seferberliği başlıyor
Beykoz’da bağımlılıkla mücadele seferberliği başlıyor
Beykoz’da bağımlılıkla mücadele seferberliği başlıyor
Beykoz’da bağımlılıkla mücadele seferberliği başlıyor
Beykoz’da bağımlılıkla mücadele seferberliği başlıyor
Beykoz’da bağımlılıkla mücadele seferberliği başlıyor

STK ve resmi kurum yöneticilerinin bir araya gelerek oluşturduğu Bağımlılıkla Mücadele Platformu Beykoz’da adeta seferberlik ilan etti.

İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Sururi Saydam’ın, Beykoz yerel basın mensuplarıyla yapmış olduğu toplantıdaki açıklamaları muhataplarını harekete geçirdi.

Beykoz’da 2016 yılında 844 kişinin uyuşturucudan gözaltına alındığının ve bunlardan sadece 6 kişinin tutuklandığının dile getirilmesiyle başlayan çalışmalar sonucunda oluşturulan platform, cezai müeyyidelerin arttırılması için kapsamlı bir proje hazırladı.

Platform üyeleri projeyi anlatmak ve destek almak amacıyla Beykoz Belediyesi Başkanlık binasında bir toplantı yaptı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Dost Beykoz’un manşetine taşıdığı İlçe emniyet Müdürü Mehmet Sururi Saydam ifadeleri ana gündemi oluşturdu.

Beykoz Belediye Başkanı’nın bir cenaze nedeniyle geç katıldığı toplantıya yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu başkanlık etti. Beykoz Kent Konseyi Başkanı da olan Kaşıtoğlu, projenin esas amacının uyuşturucu konusunda cezalara caydırıcı nitelik kazandırmak olduğunu söyledi…

Hazırlamış oldukları stantları her gün Beykoz’un altı farklı noktasına kurarak başlattıkları imza kampanyasına Beykoz halkının katılımını sağlayacaklarını kaydeden Kaşıtoğlu, dijital platforma başlattıkları kampanya ile birlikte yüz bin imza toplamayı hedef edindiklerin söyledi.

Tedavi sonrası rehabilite konusunda da başarı oranının çok düşük olduğunu kaydeden Kaşıtoğlu, kapkaç suçunun gaspla aynı kanun kapsamına alınmasıyla kapkaçın Türkiye’de bıçak gibi kesildiğini ve uyuşturucu kullanımı ve satışının da aynı şekilde yasalaştırılması gerektiğini söyledi.

Camileri, parkları, vapur iskelelerini ve piknik alanlarını dolaşarak projeyi anlatacaklarını kaydeden Kaşıtoğlu, Beykoz Belediyesi Hentbol Takımı’nın oynayacağı Avrupa maçlarında da Türkçe ve İngilizce olarak pankart açacaklarını söyledi.

Platform üyeleri çok değerli bir iş yapıyor…

Kampanya sonunda yüz bin imzaya ulaşılması durumunda beklentilerin yasalaştırılması için TBMM’ye gidileceğinin açıklandığı toplantıya gecikmeli olarak katılan Beykoz belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’te, projenin çok önemli olduğunu ve sadece Beykoz’un değil, Türkiye’nin en önemli sorunlarından birine dikkat çekilmeye çalışıldığı ve Platform üyelerinin çok değerli bir iş yaptığını söyledi.

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay’ın eğitim alanında konuya ilişkin yapmış oldukları mücadeleye yönelik açıklamalar yaptığı toplantıda bizzat sorunu yaşayan Beykoz Batum Havalisi Derneği Başkanı Ali Kemal Kılıç yaşadıklarından bazı örnekler anlattı.

Beykoz Müftüsü Ali Efe’de, konuya ilişkin görüşlerini ve Cuma namazlarında konunun gündeme getirilmesi için gerekli çalışmayı yapacağını söyledi. Diğer katılımcılarında görüşlerini ifade ettiği toplantı sonunda basın bildirisini ise Beykoz Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük okudu.

Küçük’ün okuduğu basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

“Bağımlılık birey ve toplum sağlığını tehdit eden en derin ve karmaşık problemlerden biri olarak daima gündemimizde yer almaktadır. Kişisel bir kötü tercih gibi görünen bağımlılık, aslında aile, arkadaş, kamu ve hatta bunun ötesinde vicdan yarasıdır.

Bağımlılıkla mücadele hepimizin endişelenmesi, kaygı duyması, üzülmesi ve gayretle savaş vermesi gereken çok hassas bir konu olmasının yanı sıra, bu mücadelede yürütülen kampanyaların, oluşturulan çalışmaların ve cezai müeyyidelerin caydırıcıcılığı da büyük önem arz etmektedir.

İnsanoğlu toplumsal hareketin bireysel hareketten daima daha etkin ve çözümleyici olduğunu bilerek çaba harcamalıdır.

Bağımlılıktan canı çok yanmış, nice canlar vermiş, bu yolda maddi ve manevi kayıplar yaşamış bir ilçenin Sivil Toplum Kuruluşları olarak, Beykoz STK’ları Bağımlılıkla Mücadele Platformu’nu kurmuş bulunuyoruz.

İşte bu noktada kendisini bu mücadeleye adamış kuruluşlar ve fertler olarak sivil toplum hareketimizin halkımızın desteğiyle perçinlenmesi gerektiğine inanıyoruz.

İlçemizdeki tüm STK’ların desteği bu yolda bizleri daha da kuvvetli kılacaktır. Yarınlara korkuyla ve endişeyle değil; el ele vererek güler yüzle ve umutla bakmak istiyoruz. Evlatlarımızın geleceğini kurtarmak, düştükleri kör kuyudan hep birlikte oluşturacağımız sevgi kemendine tutunarak çıkmalarını sağlamak istiyoruz.

Unutmayınız! İyi yetiştirilmiş bir evlat bu dünyaya bırakılmış en güzel mirastır…

Başardığımızda gururumuz olacak çalışmamıza sözlü ve fiili destek olmanızı bekliyor, internet aracılığıyla change.org (oy mermek için tıkla) sitesinde başlattığımız imza kampanyasına destek olmanızı istiyoruz.

Atılacak imzaların yeterli sayıya ulaşmasıyla ve yasal dilekçemizle parlamentoya gidilecektir. Bağımlılıkla mücadelede yasaların ve cezaların yetersiz kaldığı ve caydırıcılık konusunda yeterli seviyeye getirilebilirliği ifade edilecektir.

Beykoz’da bağımlılıkla mücadele konusunda sivil toplum artık harekete geçmiştir. Bu mücadelede ne pahasına olursa olsun, önümüzde kimse duramayacaktır. Bu toplumsal hareketin bir çığ misali büyüyerek, tüm kötülükleri ardında bırakıp, geleceğe tertemiz bembeyaz bir sayfa açacağına inancımız sonsuzdur.” 

Haber Merkezi

Geleneksel spor kavramı
Önceki Geleneksel spor kavramı
Beykoz’un Sözlü Tarihi kitabının 3.'sü raflarda yerini aldı
Sonraki Beykoz’un Sözlü Tarihi kitabının 3.'sü raflarda yerini aldı
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz