Beykoz’da 844 kişi uyuşturucudan alındı

  • 1
  • 18954
Beykoz’da 844 kişi uyuşturucudan alındı
Beykoz’da 844 kişi uyuşturucudan alındı
Beykoz’da 844 kişi uyuşturucudan alındı
Beykoz’da 844 kişi uyuşturucudan alındı
Beykoz’da 844 kişi uyuşturucudan alındı
Beykoz’da 844 kişi uyuşturucudan alındı
Beykoz’da 844 kişi uyuşturucudan alındı

Yerel basın temsilcileriyle biraraya gelen Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Sururi Saydam, önemli açıklamalarda bulundu.

Saydam, 2016 yılı içinde yakaladıkları 844 uyuşturucu kullanıcısından sadece 6 kişinin tutuklandığını söyledi.

Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Sururi Saydam, yerel basın temsilciliyle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Beykoz’da iki yılını dolduran Saydam, 15 Temmuz’da yaşananlardan, uyuşturucu konusuna kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu. Beykoz’da açılan yeni yapılara güvenlik kamerası mecburiyeti olması gerektiğini söyledi.

Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Sururi Saydam’ın ev sahipliğinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Yemekhanesinde gerçekleşen kahvaltılı sohbet toplantısına yerel basın temsilcileri katıldı. 15 Temmuz’dan bu tarafa artık sütten ağızlarını yandığı için yoğurdu üfleyerek yediklerini belirten Saydam gelen her türlü ihbarı değerlendirdiklerini ve yeni bir kalkışmanın olacağına inanmadığını belirtti.

Yorgun ama daha güçlü bir teşkilatız

İstanbul geneli ile ilgili bilgi vermek gerekirse Türkiye’de yaşayan vatandaşların dörtte biri İstanbul’da yaşıyor. Yani 20 kişiden biri İstanbul da yaşıyor. Elde kalan polis sayısı yeni katılımlarla beraber 240 bin civarı oldu. 240 bini de dörde böldüğünüz zaman İstanbul genelinde ortalama 60 bin polisin görev yapıyor olması lazım. Fakat eldeki mevcut imkânlarla yani bu rakamların yarısıyla 33-34 bin personelle İstanbul’u idare etmeye çalışıyoruz. Zorlanmıyor muyuz tabii ki zorlanıyoruz. 2016’dan daha yorgun ama daha güçlü ve ne yaptığını bilen, çalıştığında halktan karşılığını da alan bir teşkilat var.

Görünmeyen bir üst yapı var

Polis camiası olarak 2016 hepimiz için zor bir yıl oldu. İstanbul genelinde 15 Temmuz dahil 62 şehit verdik. Cumhuriyet tarihinin en büyük rakamları bunlar. En önem verdiğimiz konu bu dönemde başta terör ve sonrasında FETÖ oldu. FETÖ bizim önde gördüğümüz tespit edebildiğimiz sadece bir isim. Bunların hepsinin üzerinde, terör örgütlerinin ve FETÖ’yü koordine eden bir yapılanma var. FETÖ sadece görünen yüzü yani bunun üstü de var. 

Acil personel takviyesi yapılması lazım

Beykoz geneline bakacak olursak mevcut personel sayımız ciddi anlamda az. Az olmasına rağmen burada elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yunus ekibi kurduk ama elde fazla personel kalmayınca sokakta asli görevlerinin yanında asayiş olaylarına da bakmak zorunda kalıyorlar. Beykoz gibi yerde 4 tane resmi ekiple iş yapmaya kalkarsak olmaz. Acil personel takviyesi yapılması lazım. Sadece Beykoz değil İstanbul genelinde de bu ihtiyaç var. Bu açığı kapatmak için üstlerimize şöyle bir öneride de bulundum. Özel Harekâta 280 bin müracaat var. İçlerinden 10-15 bin civarı Özel harekâtçı çıkar ama geri kalanların içerisinden 80-100 bine yakın fiziki şartlara uygun kişiler polis yapılabilir. Halen daha polis olmak için üniversite mezunu kriteri olmamalı.  Benim polisim tank kullanabilmeli, G3 kullanabilen bir polis yok mesela. 15 Temmuz akşamı gördük bu ihtiyacı. Personel eğitiminde ciddi revizyon yapılması gerektiği ortaya çıktı. 

Beykoz takımları üst liglerde olmalı

Uyuşturucu ile yukarıdan aşağıya ciddi bir mücadele var. FETÖ ile bir nesil neredeyse kayboldu. Beykoz’da iş imkânı, ulaşım kolaylığı yok. Gençlerin sosyal ortamı fazla yok. Sokakta kalan birisi illaki değişir. Beykoz takımı polise güvenlik anlamında ciddi bir yük olmasına rağmenüst liglerde olmalı. Güzel bir tesis ve altyapı ile gençler sokaktan çekilmeli. Çocukların yakında gideceği bir AVM veya sinema, tiyato veya spor alanları yok. Sahile gezintiye giden bir genç canın sıkılıyor içki yerine ucuz olan bonzaiyi tercih ediyor. Büyükşehir’in verdiği bütün sıkıntılar buralara yansımaya başlıyor.

Beykoz’da 2016 yılında 844 kişiyi uyuşturucudan almışız

Geçen yılkı istatistiklere göre Beykoz’da 844 kişiyi uyuşturucudan almışız. Fakat bunların 6 kişisi tutuklanmış, diğerleri serbest kalmıştır…  FETÖ ile o 3 aylık döneme ve 60’a yakın meslektaşımızın gitmesine rağmen uyuşturucuya karşı bu mücadeleyi vermişiz.  Yenimahalle’de yaşanan Afgan kavgası klasik alacak verecek davasıdır. Bu dönemde Afgan ve Suriyeliler üzerinden birilerinin kaşıdığını düşünüyorum.  Yenimahalle’de veya başka yerde daireyi birden fazla kişiye kiraya verenler var. Vatandaşlarımız bu yerleri mutlaka ihbar etmelidir.  

Bir yıl içinde 7-8 defa içeri aldığımız kullanıcı var

Beykoz’da 320 civarı personelimiz var. Avrupa standartlarına göre 2 bin personelin olması lazım. Ben bu sayıdan vazgeçtim benim elimde 1000 kişilik bir personelim olsa iddia ediyorum uyuşturucu konusunu yüzde 30-50 civarına kadar indiririm ama sıfırlarım diyemem. Beykoz çok büyük bir alan üzerine kurulu… Bir yıl içinde 7-8 defa içeri aldığımız kullanıcı var. Hukuki boşluklardan faydalanılıyor. Ben içiciyim dediği zaman denetimli serbestlik uygulanıyor… Her içici bir şekilde daha sonra satıcı oluyor. Bonzai belası daha başka bir olay. Uyuşturucu olayını arz talep mevzusu içinde değerlendirmek gerekiyor. Uyuşturucu ile ilgili gelen tüm ihbarları değerlendiriyoruz.

Beykoz’da işlerimizi aksatmadık

15 Temmuz’u yaşamış Beykoz İlçe Emniyeti, 18 Temmuz’da görevinin başında üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmiştir. Pasaport işlemlerinden ruhsata kadar her konuda eksik olunmasına rağmen işlerini aksatmadan hizmet vermiştir.

Güvenlik kamerası mecburi tutulmalıdır

Beykoz’da açılan yeni bir iş yeri, okul veya herhangi bir yapı için güvenlik kamerası konulması mecburi tutulmalıdır. Ben içini görmeyeyim ama etrafında ne olup bittiğini göreyim. Belediye iskâna geldiği zaman kamera zorunluluğu istemelidir. Encümen kararı ile bu uygulanabilir. Yangın tesisatı veya su tesisatı eksik olduğunda nasıl ki belediye iskân vermiyorsa kamera mecburiyeti de olmalıdır.

Haber Merkezi 

Beykoz'da 28 çift, 07.07.2017'yi tercih etti
Önceki Beykoz'da 28 çift, 07.07.2017'yi tercih etti
Beykoz’un Sözlü Tarihi kitabının 3.'sü raflarda yerini aldı
Sonraki Beykoz’un Sözlü Tarihi kitabının 3.'sü raflarda yerini aldı
Yorumlar (1 Yorum)

Tuğba Alpay Hiçyılmaz (7 yıl önce)

Sayın emniyet müdürümüzün açıklamalarını, tespit ettiği sorunlatı ve önerdiği çözüm önerilerini gerçekçi, samimi buldum.. yapılara kamera olayı sadece yeni değil tüm yapılara uygulanması gerekli çok önemli bir güvenlik önlemidir.. gerek suçu engelleyici ve gerek olayların çözülmesini kolaylaştırıcı çok yerinde bir öneridir.. bir vatandaş olarak sayın müdürümüze hızla yardımcı ve destek olunmasını istiyorum.. tüm emniyet teşkilatımıza kolaylıklar, başarılar diliyorum..

Yorum Yaz