2011 Mehmet Akif Yılı etkinlikleri başladı

  • 0
  • 10920
2011 Mehmet Akif Yılı etkinlikleri başladı
2011 Mehmet Akif Yılı etkinlikleri başladı
2011 Mehmet Akif Yılı etkinlikleri başladı
2011 Mehmet Akif Yılı etkinlikleri başladı

Milli şâirimiz Mehmet Akif Ersoy yılı ilan edilen 2011’in ilk etkinliği Beykoz Belediyesi tarafından düzenlendi.

Vefatının 74.yıldönümünde tüm ülkede çeşitli programlarla anılan Milli şâir Mehmet Akif Ersoy, Beykoz Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Vefa Gecesi’yle   anılmaya devam edildi.

Başbakan Tayyip Erdogan tarafından 2011’in Mehmet Akif yılı ilan edilmesiyle başlayan anma etkinliklerinin ilkinde yer alan panele konuşmacı olarak araştırmacı-yazarlardan Tahsin Yıldırım, İbrahim Öztürkçü ve Turgay Anar katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, her gencin mutlaka ‘Safahat’ı okuması gerektiğini belirterek, O’nu anlamak ve gelecek nesillere anlatmak gerektiğini vurguladı.

Panelin ilk konuşmasını, Mehmet Akif’in Milli Mücadeledeki Faaliyetleri konusunda araştırmacı yazar Tahsin Yıldırım yaptı. Yıldırım, ‘Mehmet Akif’in Milli Mücadele döneminde önemli görevler üstlendiğini, Anadolu’nun çeşitli vilayetlerinde büyük bir coşku ile millete vaaz ve nasihatlerde bulunduğunu, tefrikaya düşmemeleri için daima birlik ve beraberlik içinde olmaları konusunda uyarılarda bulunduğunu’ söyledi. Yıldırım, “Burdur Milletvekili sıfatı ile Meclisin çalışmalarına katkıda bulunan Akif, başyazarlığını yaptığı Sebilürreşad Gazetesi’nde yazdığı şiir ve makaleleriyle de Milli Mücadele’ye tam destek vermiştir” dedi.

İbrahim Öztürkçü ise Mehmet Akif’in vefatlarına ağladığı dostlarından bahsederken, diğer konuşmacı Turgay Anar da, Akif’in dönemin şair ve yazarlarının bir araya gelerek edebi sohbetlerin yapıldığı mekanları anlattı ve güncel konuların değerlendirildiğini söyledi.

Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer, BBP Beykoz İlçe Başkanı Özer Güneş ve çok sayıda vatandaşın takip ettiği programda ayrıca; Mehmet Akif şiirlerini okumada Anadolu Yakası 1.si olan Sena Nur Özcan tarafından şiirler okundu, Fatih Oral tarafından ise ney taksimi sunuldu.

Haber Merkezi

Beykozlular Milli Şairi unutmadı
Önceki Beykozlular Milli Şairi unutmadı
Beykoz'da çocuğunu kemerle gezdiren anne gündem oldu
Sonraki Beykoz'da çocuğunu kemerle gezdiren anne gündem oldu
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz