1984'den günümüze Meclisimiz

  • 0
  • 19058
1984'den günümüze Meclisimiz
1984'den günümüze Meclisimiz
1984'den günümüze Meclisimiz
1984'den günümüze Meclisimiz
1984'den günümüze Meclisimiz
1984'den günümüze Meclisimiz
1984'den günümüze Meclisimiz
1984'den günümüze Meclisimiz
1984'den günümüze Meclisimiz
1984'den günümüze Meclisimiz
1984'den günümüze Meclisimiz
1984'den günümüze Meclisimiz

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, 1984’den günümüze dek Beykoz Belediye Meclisi’nde görev yapan meclis üyelerini 2. kez bir araya getirdi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, 1984’den günümüze dek Beykoz Belediye Meclisi’nde görev yapan meclis üyelerini 2. kez bir araya getirdi. Başkan Çelikbilek bir önceki toplantıda söz verdiği gibi Beykoz Belediyesi Meclis Üyeleri Albümü’nü hazırlatıp eski ve yeni meclis üyelerine hediye etti.

Toplam da 196 Meclis üyesinin davet edildiği geceye yaklaşık 100 dolayında kişi katıldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya’nın hazır bulunduğu geceye, Beykoz Belediyesi Eski Başkanlarından Ali Zengin, Muharrem Ergül ve Yücel Çelikbilek katıldı

Şevket Arıkan’ın İstanbul dışında olması nedeniyle katılamadığı gece için Alaattin Köselere de ulaşılamadığı bildirildi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan ev sahibi konumundaki Başkan Yücel Çelikbilek, “Yine birlikteyiz… Size gecen ki toplantıda 2 şey söylemiştik, 1 tanesi albüm, albümü hazırladık ama albüm hazırlanırken bazı eski meclis üyesi arkadaşlarımız bilgilerini vermek istemedi, bizde eksik olan bilgileri ve resimleri bir yerden bularak albümü tamamladık…  Ama tabi bizim eksikliklerimizde var.  1.si İl Genel Meclis üyelerini albüme koymamışız, 2.si, Çavuşbaşı 2. dönem meclis üyesi yapmış arkadaşlarımızı koymamışız. Buda diğer eksiğimizdir.” dedi.

Başkanlığını Dost Beykoz Yazarı Erdal Öztürk’ün yaptığı Beykoz Meclis Üyeleri Derneği (BEYMEZ)’den de söz eden Çelikbilek, “derneğimiz 7 Mayıs ta, Beykoz Belediye Düğün Salonu’nda  kongresini yapacak. BEYMEZ güzel işler yapacak… Bu tür kuruluşlarla var olmak bizim için zenginliktir.” ifadelerine yer verirken, Beykoz Belediye Meclis Üyelerinden oluşan bu derneğin, Bakırköy’den sonra 2. dernek olduğunu belirtti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Erol Kaya’da yapmış olduğu konuşmada, birikim ve dinamizmin önemine değinerek, 3 belediye başkanının ayna masada oturmasının çok güzel bir şey olduğunu ifade etti.

Bu yaklaşımın Beykoz adına çok güzel bir şey olduğunu vurgu yapan Kaya, “bundan sonraki sürecin ülkemiz ve Beykoz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Eski Belediye Başkanlarından Ali Zengin de, Meclis üyeleri albümünün yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “çok zor koşullarda bir kitap yapıldı. Ulaşamadığımız arkadaşlarımız oldu, bunun sıkıntısını çeken arkadaşımız Muharrem Kaşıtoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Muharrem Ergül ise, belediye ile bir sorunu olan vatandaşın telefonla başkanı arayıp sıkıntısını anlatabileceğini, bunun siyasi görüşle hiçbir bağlantısı olmayacağını söyleyerek, hazırlanan albümün çok önemli olduğunu ve kendisinin de kitap konusunda çok hassas bir insan olduğunu belirtti.

Dost Beykoz yazarı ve Beykoz Meclis Üyeleri Derneği Başkanı Erdal Öztürl’te konuşmasında kurulma aşaması tamamlana dernekten söz ederek, “Diyaloglarla, düşüncelerle derneğimizin tüzüğünü hazırladık… Bu tüzük çerçevesin de 12 Aralık 2010’da 11 tane kurucu arkadaşımızla birlikte dilekçemizi verdik ve tüzel kişilimize kavuştuk” dedi.

“7 Mayıs da Beykoz Belediye Düğün Salonu’nda saat 11.00 da kongremiz var. Birinci dereceden bizim sosyalleşmeye acil ihtiyacımız var”… ifadelerine yer veren Erdal Öztürk, eski meclis üyelerinin adreslerinin ve telefonlarının değiştiğini kaydetti.

Meclis Üyelerin unutulduğunu da sözlerine ekleyen Erdal Öztürk, “Unutulmak kötü bir şey. 5 yıl görev yapıyor, Meclis üyesi arkadaşımız ondan sonra unutulup gidiyor. Çünkü; piyasada bir konumu yok, pozisyonu belli değil, seçiliyor görevi bittikten sonra unutulup gidiyor.” şeklinde konuşan Öztürk, “1984 tarihinden bu günümüze kadar hepimizin bir emeği var… Bu gün Belediyenin garajına baktığımız zaman nerden nereye geldiğimizi görüyorsak, bütün arkadaşlarımızın bunda bir emeği olduğunu bilmelisiniz.” dedi.

CHP Beykoz İlçe Başkanı İsmet Konca da, Dernek üyelerini kutladığını ve kurulan bu derneğin daha sık bir arada olmalarına ve güzel anılarını paylaşmalarına vesile olacağını kaydetti.

Seçim sürecine de değinene Konca, bu seçim sürecinde Beykoz’un ayrı bir dostluk çerçevesi içerisinde seçim sürecini tamamlayacağına inandığını belirterek, “Beykoz başka bir yer değil, başka bir ilçe değil… Burada hangi görüşte olursak olalım arkadaşlarımızla sesiz, sakin, bayram, şölen havası içerisinde seçime girebilme dileği ile herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Beykoz’un seçkin kadrosu burada… Hepimiz ayrı ayrı görüşlerde olabiliriz ama Beykoz ortak sevdamızdır. Öncelikle temennim şudur ki, Beykoz’umuz için en hayırlı kararları almayı, en hayırlı işleri yapmayı Allah bize nasip etsin” şeklinde konuşan HAS Parti Beykoz İlçe Başkanı Salih Birinci,  “bu kalbi bir dua bunu fiiliyata dökmek lazım. Bunu fiiliyatta gösterebilirsek gerçekten Beykoz çok özel  bir yer olur.” dedi.

Daha önce Beykoz’da siyasi partilerle bir araya gelerek, Beykoz’un geleceğine yönelik ortak kararlar aldıklarını ve bayrak asmadıklarını ifade eden Salih Birinci, “ülkenin kalkınması geçmişte de böyleydi, şimdide böyle olmalı” dedi.

Birinci şöyle devam etti: “çağ değişiyor, her şey değişiyor, tabii ki de ilerleyeceğiz.. İnancımızda, ‘günü gününe eşit geçen zarardadır’ şeklinde bir anlayış var… Tabii ki çağı yakalayacağız, teknolojiyi kullanacağız… Ama bizim mukayese örneğimiz başka ilkeler olmalı başka ülkeler olmalı.”

Konuşmasında kurucu üyesi olduğu BEYMEZ’den söz eden Beykoz Belediyesi Meclis Başkan Vekili Birzat Mermer’de, 6 ay içerisinde kongre yapmak mecburiyetindeyiz… 7 Mayıs Cumartesi günü Düğün Solonun da kongremizi yapacağız. Çok geniş katılımlı kongre olacağını düşünüyoruz. Ama yaklaşık 50 kişi üyemiz var ve üyelerimizi artırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Birzat Mermer, Dernek tüzüğünde, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis üyeleri ve Belediye Meclis üyelerinin asıl üye olarak gözüktüğünü söyledi.

CHP Meclis üyesi Nihat Arıcan da yapmış olduğu konuşmada, hazırlanan Meclis Üyeleri Albümü’nde eksiklikler olduğunu ifade ederek, “İl Genel Meclis üyelerinin albümde olmamasına üzüldüm. Bir daha ki 6 aya İl Genel Meclis Üyesi Rehberi yapılmasını istiyoruz, en azından onların hatırası kalmış olur” dedi. 

“Has Parti İlçe Başkanın dediği gibi ortak paydamız Beykoz ve ülkemiz Beykoz’da bu Derneğin ilerleyen zamanlarda çok daha iyi projeler üreteceğine inanıyoruz” şeklinde konuşan Arıcan, “derneğin lokal çalışmasının hızlı bir şekilde yapılmasını önemsiyorum, çünkü çoğu arkadaşlarımız bu yöre dernekleri yapısından dolayı kendi yöre derneklerine giderek, birbirlerinden uzaklaşıyorlar” dedi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise, “muhalefet ve iktidar değil, biz Beykoz’u nasıl kalkındırabiliriz, Beykoz’un gelişimini engelleyenleri nasıl engelleyebiliriz, bu bizim sorumluluğumuzda” dedi.

“Bir yıl sonra Beykoz’u çok farklı göreceksiniz, bu sizin başarınız olacak… Hepiniz Meclis üyesiniz,  bu Belediye hepimizin Belediyesi başarı hepimizin başarısı” şeklinde konuşan Çelikbilek, “eksiklik sadece AK Partinin eksikliği değil, sizlerin eksikliği. Bizler halk günü yapıyoruz, insanlar geliyor…  Ben isterim ki, halk günü siyasetten uzak Belediyeye yön veren konuşmaların yapıldığı bir platform olarak gelişsin. Biz orada yaptıklarımızı anlatıyoruz, gelen bir arkadaşın fikirlerini beyan etmesi bizim eksikliğimiz değildir” dedi.

Haber Merkezi

AK Parti’ye haksız rekabet sitemi
Önceki AK Parti’ye haksız rekabet sitemi
Beykoz Riva'daki film platosunda yangın çıktı
Sonraki Beykoz Riva'daki film platosunda yangın çıktı
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz